USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На перевірку складу із контрафактним алкоголем не пустили журналістів

21 Квітня 2017 14:33
Понад 5 тисяч літрів алкогольної продукції вивезли працівники податкової поліції зі складу. Втім, який саме алкоголь відібрали для експертизи - невідомо, бо, хоча й привезли із собою двох понятих, журналістів на склад не пустили.

Нагадаємо, горілку без належних акцизів продавали по 36 гривень за пляшку в Луцьку на одному зі складів ТОВ «Полісся-Трейд». Підпільний пункт незаконного продажу алкоголю викрили журналісти, здійснивши контрольну закупку та викликали на місце правоохоронців. Як відомо, причетний до цього бізнесу очільник фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук.

Зауважимо, що склад розташований у Луцьку за адресою вул. Андрія Марцинюка, 35. Він належить мережі ТОВ «Полісся-Трейд», засновником та кінцевим бенефіціаром фірми є сам Петро Нестерук, керує компанією його дружина – Неля Нестерук.

Аби ж порушників таки притягнули до відповідальності, журналісти ТРК «Аверс» та члени громадського формування «Варта порядку» чергували цілодобово біля складу, аби всю горілку не вивезли з території. Тим часом різні державні структури два дні визначалися з дозволом на обшуки складу. Поясненням цього процесу стало те, що з власних джерел стало відомо, що голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик телефонував до керівництва ДФС в області, аби справу «залагодили». Тому, поки перевірка не їхала, склад працював цілодобово, як розповіли очевидці, пляшками тарахкотіли всю ніч. А розлючені охоронці наступного дня накинулися на журналістів з побоями. У зв’язку з цим, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Обшуки на складі розпочали вчора, 20-го квітня, о 18:00 та тривали вони до 23-ї години. Репортер із місцевого телеканалу Наталія Климко розповідає, що податкова поліція привезла із собою двох понятих, буцімто вони мали стежити за чесністю ходу вилучення контрафакту. Тоді ж і журналісти спробували пересвідчитися, що забирають дійсно горілку із підробленими акцизами, яку раніше тут же і купили.

Втім, їх навідріз відмовлялися пускати на територію.

У головному управлінні ДФС у Волинській області таку ситуацію не змогли прокоментувати, однак додали, що товару вивезли на 800 тисяч гривень, а це - 5390 літрів алкогольних напоїв. Їх мають направити на експертизу.

Зауважимо, як повідомив один із охоронців не на камеру, вивезли зі складу не весь алкоголь, а лише невелику частину.

ЧИТАТИ ЩЕ: КЕРІВНИК ЛУЦЬКОЇ «СОЛІДАРНОСТІ» ВІДМОВИВСЯ ВЖИВАТИ АЛКОГОЛЬ, ПРИДБАНИЙ У ЙОГО Ж МАГАЗИНІ

Нагадаємо, контрафактну горілку вже виявляли журналісти в мережі магазинів «Гроно». Однак луцькі фіскали заявляють, що марки акцизного податку, якими маркована горілчана продукція, що реалізується в у Луцьку, не мають ознак підробки. Натомість Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел стало відомо, що напередодні перевірки з мережі магазинів «Гроно», власником якої є депутат Луцької міської ради Петро Нестерук, в терміновому порядку вивезли фальсифікований алкоголь. Відтак, можна зробити припущення, що у магазинах готувалися до перевірки профільних органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 21 Квітня 2017 14:41
А хіба не відомо, що всі чинні фіскали, прокурори, чиновники, значна частина депутатів є мотлохом, який треба викинути і облишити думку, що їх щось може перетворити на людей. Лише тотальні звільнення. В прокуратурі залишити - 0, в адміністрації Гунчика - 0, з фіскалів - 0. І чітко з цього приводу заявити Порошенку
Олена Показати IP 21 Квітня 2017 15:06
А якщо факт не підтвердиться - журналістиів оштрафують за хибний виклик?
51 омбр(позор) Показати IP 21 Квітня 2017 15:23
А де самооборона,ПС,варта порядку,автомайдан,активісти,спілка ато,ветерани Афгану,ветерани ДСВ ну і т.д.
14ОМБР до 51 омбр(позор) Показати IP 23 Квітня 2017 10:05
сховались! :)))
Ххх Показати IP 22 Квітня 2017 13:39
Того під*ра старого ( Гунчика) треба було напоїти тим фальсифікатом. щоб знав с*ка, що робиться на Волині
Ууу до Ххх Показати IP 23 Квітня 2017 10:04
Змінюй платівку! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus