USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парламентські слухання щодо ринку землі: під радою – мітинг аграріїв. Відео

4 Грудня 2019 14:36
Верховна Рада запланувала на 4 грудня парламентські слухання щодо земельньої реформи в Україні.

Тим часом під радою зібрались сотні українців з вимогою переглянути законопроєкт та не впроваджувати ринок землі в тому вигляді, в якому його прийняли в першому читанні.

Слухання мають відбутися у залі засідань Верховної Ради, початок заплановано на 15 годину.

Нагадаємо, провести слухання щодо земельної реформи у Верховній Раді пропонували у жовтні. Також уряд запланував 18 регіональних форумів для роз'яснення питання ринку землі.
Нагадаємо, волинські аграрії під час зустрічі з волинськими нардепами висловились проти впровадження ринку землі. Адже, з їх слів, це призведе до краху і банкрутства як малих, так і великих фермерських господарств. Особливо при умові, якщо доступ до ринку отримають іноземці. Відтак, пропонують ввести мораторій на продаж земель на 3 роки та напрацювати зміни до законопроекту.

Читайте також: «Якщо не поважати людей – буде Коліївщина», – Ігор Палиця про продаж землі

Під час засідання 13 листопада волинський нардеп Ігор Палиця заявив з трибуни Верховної Ради, що Україна не готова до впровадження ринку землі, зокрема через те, що близько 40% наділів – не інвентаризовані. А селяни, попри заяви ініціаторів ринку, не матимуть змогу придбати землю і працювати на ній, в тому числі через дорогі кредити на покупку техніки і устаткування. Тому впровадження ринку землі в нинішньому вигляді неприпустиме.

Варіант закону, який пропонує підтримати Президент, варто відправити на доопрацювання, вважає і народний депутат з Волині Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ти ша на приколі? Показати IP 5 Грудня 2019 15:58
Зайди в тєлєграм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus