USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підприємці Волині обіцяють стажувати та брати на роботу молодь

9 Листопада 2017 11:44
Луцькі та волинські підприємці, зокрема «Artefact.St», «Модерн-Експо», «Теремно Хліб», «AQUA PRINT» та інші, доєдналися до Українського пакту заради молоді – 2020, покликаного за три роки забезпечити близько 10 тисяч місць для стажування та першої роботи, а також налагодити 300 партнерств між бізнесом і освітнім сектором.

Форум «Бізнес – молодь: ефект wow від співпраці» в рамках ініціативи Українського пакту заради молоді – 2020 відбувся в Луцьку 9 листопада.

«В Україні зараз проживає більше 6 мільйонів осіб, віком від 18 до 24 років. І ми можемо розглядати цю молодь як армію безробітних, яка в майбутньому емігрує за кордон у пошуку кращого життя, або ж як величезний потенціал, за умови правильного інвестування в який ми будемо бачити прогресивний результат і процвітаючу протягом років країну», – із такими словами звернувся на початку до учасників форуму радник із програмних питань фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Андрій Поштарук.

Він підкреслив, що форум у Луцьку є п’ятим проведеним заходом у рамках ініціативи.

«Наша основна мета – щаслива, здорова молодь, яка має гідне місце роботи та відповідну оплату праці в Україні», – наголосив Андрій Поштарук.
Торкнувся питання виїзду молоді за кордон і заступник керівника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Олександр Ткачук, який відзначив, що, передусім, причини виїзду пов’язані не тільки з «романтикою», а й більшими можливостями в плані працевлаштування та навчання. Окрім того, здобуття освіти в престижному іноземному навчальному закладі та отримання диплома європейського чи міжнародного зразка – значна перевага під час отримання бажаної посади, зокрема і в Україні.

Водночас Олександр Ткачук підкреслив, що у Волинській області – безліч місць для потенційного працевлаштування.

«Тільки ліниві не можуть знайти роботу, вакансій у нас, на Волині, дуже багато», - переконаний він.
Координатор CareerHubцентру «Розвиток КСВ» Тарас Деркач, своєю чергою, розповів більше про історію підписання пакту заради молоді. Він відзначив, що головною метою ініціативи є створення партнерських містків між бізнесом та освітнім сектором заради кращого працевлаштування молоді.

«Ми закликаємо бізнес та постачальників навчальних послуг приєднуватися до Українського пакту заради молоді у 2017 році для посилення його завдань і результатів. Це дасть молоді можливість розвивати свої знання та здібності для їх реалізації в Україні», – сказав Тарас Деркач.
До пакту вже приєдналися більше, ніж 20 країн. В Україні пакт попередньо підписали в Києві, Львові, Сумах, Івано-Франківську, Вінниці, Дніпрі, Харкові, Одесі та Кременчузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Turist Показати IP 9 Листопада 2017 12:38
Роботи багато - а що платять?????
Анонім до Turist Показати IP 9 Листопада 2017 13:03
А треба???
Анонім до Turist Показати IP 9 Листопада 2017 13:05
Ви хочете вилупитись з яйця і зразу міністерську зарплату отримувати?Гроші треба заробляти,робота є і платять,хоч мало,але.Якщо жити розумно,вистачить,а якщо гуляти по клубам то треба підробляти
Андрій Показати IP 9 Листопада 2017 13:53
Обіцяти - не значить виконати. Нам депутати на чолі з Петром Потрошенком теж багато обіцяли. А на роботу будуть, можливо, брати на (місяць-два), як на випробувальний термін з мінімальною з/п або взагалі без неї.
Томо Показати IP 9 Листопада 2017 23:32
Ага, як завжди. Коли роботи багато, вони набирають людей,а коли меншає вони звільняють! Так на М..... Експо було, можливо ще є, не знаю, звільнився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus