USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Пожертва Покровського луцькій поліції: хабар чи вдячність?

15 Травня 2019 15:16
Півмільйона гривень на облаштування Ситуаційного центру Головного управління Національної поліції у Волинській області. Саме стільки пожертвував луцький депутат Андрій Покровський «задля безпеки лучан». Щоправда, як звертають увагу городяни, така пожертва органам правопорядку більше схожа на хабар чи подяку. Такі думки, зокрема, публікують користувачі соцмереж. От тільки на сторінках видання, підконтрольного депутатові, ці коментарі видаляють.

Так, депутат в власної кишені пожертвував 500 тисяч гривень для поліції. Зауважимо, створення Ситуаційного центру, як зізнався начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига, передбачене реформою Нацполіції. А у 16 областях вони уже діють. Тобто кошти на ці потреби виділяє державний бюджет. Але Андрій Покровський, ймовірно, вирішив додати собі піару, фінансуючи державну структуру.

Зауважимо, Нацполіція – це орган державної влади, а подібна спонсорська допомога може розцінюватися як неправомірна вигода, простіше кажучи, хабар.
Що ж треба депутатові від поліції, що він так відкрито ризикує своєю репутацією і розщедрився на таку суму? Відповідь цілком може критися в його причетності до незаконного грального бізнесу. Нагадаємо, на Волині діє низка підприємств, тісно пов’язаних з Андрієм Покровським, які займаються гральним бізнесом. Зареєстровані ці фірми на партнерів депутата-бізнесмена. Сам він, звісно, цей зв'язок заперечує.

Саме щодо цих фірм у волинських судах розглядаються справи у численних кримінальних провадженнях. Йдеться, зокрема, про те, що свого часу поліція вилучила під час обшуків чимало комп’ютерної техніки, яку використовували для незаконного гемблінгу.

Інтернет-користувачі уже висловили думку, що пожертва для поліції – це або вдячність за закриття кримінальних справ проти його фірм, або ж хабар щоб гарантувати недоторканність його підпільним казино. Ймовірно, раніше таку відносну недоторканність бізнесменові вдавалося отримати завдяки лояльності до Президента Петра Порошенка.

Зауважимо, такі висловлювання очевидно не сподобалися адміністраторам фейсбук-сторінки, оскільки вже наступного ранку багатьох коментарів під постом з цією новиною уже не було. Залишилися лише позитивні та нейтральні відгуки про діяльність Андрія Покровського.
З вищесказаного можна зробити висновок, що несприйняття критики в оточенні депутата вилилося в цензуру. Варто додати, уже декілька незалежних джерел повідомляють, що Андрій Покровський всерйоз планує штурмувати столицю – луцький депутат хоче балотуватися до Верховної Ради від Луцька на осінніх парламентських виборах. Тож подарунок волинській поліції може бути лише початком сезону посівання електорального поля зі щедрої кишені бізнесмена, пов'язаного з нелегальним гральним бізнесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
777 Показати IP 15 Травня 2019 15:56
Поскупился андрюха. Чтоб твои лотто забавы крышевать маловато будет. Или остальное кеш.?
Арсен Показати IP 15 Травня 2019 16:10
У фейсбуці уже ціла купа покровськоботів відмазує його від грального бізнесу.
Лучанин Показати IP 15 Травня 2019 17:25
Якби Шпига був далекоглядніший і мудріший - то би подякував і відмовився !
8976 Показати IP 15 Травня 2019 18:08
Скільки життів загублено в цих ігральнмх автоматах, скільки людей спилося і стали не на ту стежину?
Сергій Показати IP 15 Травня 2019 18:17
Всі намагання Покровського позиціонувати перед виборцями білим і пушистим мають вигляд недолугого і безглуздого вовка в овечій шкурі.Він реально думає що всі виборці недоумкуваті.Реальний приклад-фінал його кумира Пороха,який теж марив,що вовк в овечій шкурі може розвести типу як вони думають «лохів-виборців».Але насправді час міняється,всі ці маніпуляції марні і приведуть до такого результату: «Аргентина-Ямайка-5:0»,тільки Покровський буде в ролі точно не Аргентини.
253 до Сергій Показати IP 15 Травня 2019 20:30
кого підтримуєш ти???
Jan Показати IP 15 Травня 2019 18:42
Бандьор відмитий. І все в тематі.
Ау Показати IP 16 Травня 2019 23:39
Простий такий собі чолов'яга. Перед приїздом у Промінь, кінолог з собакою перевіряє чи нема чого. Кому це тра?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus