USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Представників великого бізнесу переконують реєструватись і платити податки у Луцьку

29 Травня 2019 12:34
Представників великого бізнесу, таких як Modern-Expo Grouр та Кромберг енд Шуберт Україна, заохочують реєструватися у Луцьку і сплачувати податки до бюджету міста.

Про це стало відомо сьогодні, 29 травня, під час пленарного засідання чергової 57-ї сесії Луцької міської ради.

Так, під час доповіді директоа департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової про бюджет міста, депутат Микола Дендіберін поцікавився, чи сплачують до міського бюджету податки Modern-Expo Grouр та Кромберг енд Шуберт Україна, і чи зареєстровані ці представники великого бізнесу Луцьку взагалі,

На це Лілія Єлова відповіла, що від цих підприємств до міського бюджету податки не надходять, оскільки останні зареєстровані не в Луцьку, хоча свою діяльність ведуть саме в обласному центрі.

На це Микола Дендіберін зазначив, що якщо все ж вдасться переконати цих гігантів бізнесу зареєструватися та платити податки до бюджету міста, Луцьк буде «в шоколаді».

«Ми провели робочу зустріч з податковою службою з приводу наповнення бюджету. І ми будемо працювати над тим, щоб платежі до бюджету сплачувалися по місцю знаходження підприємства. Якщо фірма знаходиться в Луцьку, а зареєстрована не в Луцьку, то потрібно на місцевому рівні зробити так, щоб податки підприємець сплачував все ж у Луцьк», - розповіла Лілія Єлова.

Разом з тим, депутат міської ради Ігор Поліщук зазначив, що у Луцькій міській раді проводять систематичну роботу із заохочення підприємців до рестрації в Луцьку.

«На виконавчий комітет надходять заяви про погодження режиму роботи закладів громадського харчування та розважальних заходів. Утім, якщо ми бачимо, що підприємець не зареєстрований в Луцьку, і, відповідно, сплачує податки по місцю реєстрації, хоча підприємницьку діяльність здійснює в Луцьку, ми викликаємо його на співбесіду і переконуємо зареєструватись в обласному центрі. Окрім цього, ми ведемо перемовини з великими підприємствами щодо зміни реєстрації у Луцьку. До слова, ми уже – на фінішній прямій по переговорах з одним з таких підприємств. В кожного із нас, шановні колеги, є багато родичів та знайомих, підприємства яких зареєстровані за межами Луцька, а діяльність проводять в Луцьку. Переконуйте їх перереєструватися та сплачувати податки до міської казни. Я щиро переконаний, що і у Верховна Рада дійде до цього питання, але поки не дійшла, будемо на місцевому рівні працювати над тим, щоб наповнювати бюджет міста», – резюмував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1 Показати IP 29 Травня 2019 12:48
давно пора. І таких підприємств які працюють у Луцьку а зареєстровані не в ньому дуже багато.
опа Показати IP 29 Травня 2019 13:09
Вони розміщені на землях ОТГ і свою діяльність здійснюють там-же, то якого ... мають платити податки місту?
Юля Показати IP 29 Травня 2019 13:34
Кафе Мирний торгує в Луцьку, а платить району. Переконуйте.
Ром Показати IP 29 Травня 2019 13:37
Та не платять нікому.Повністю в тіні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus