USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Роботодавців у Луцьку перевірятимуть за заявами працівників

16 Січня 2018 22:38
Працівник, якого не оформив на роботу роботодавець, зможе ініціювати інспекторський візит працівника управління з питань праці.

Про зміни, що нещодавно вступили у силу в сфері дотримання законодавства з питань праці та зайнятості розповіла заступник начальника управління з питань праці, начальник відділу інспектування Луцької міськради Інна Савчук під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 16 січня у Луцьку.

З її слів, повноваження з перевірки дотримання трудового законодавства отримали органи місцевого самоврядування, а саме міськради міст обласного значення. Так, у Луцькій міськраді створили управління з питань праці, до якого увійшов відділ інспектування.

Наразі триває добір кадрів і відділ поки не працює у повній мірі, але цьогоріч інспектори відділу здійснюватимуть інспекційні відвідування суб’єктів господарювання, як і інспектори Держпраці. Для таких відвідувань визначили три підстави: дотримання строків виплати зарплати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та заходи виявлення працівників, з якими не оформлені трудові відносини (йдеться про нелегальну зайнятість).
Підставами для відвідувань суб’єктів господарювання інспекторами відділу міськради можуть бути: звернення працівника, фізичної особи, яку не оформили на роботу, рішення керівника органу контролю, рішення суду або повідомлення правоохоронних органів, повідомлення контролюючих органів про порушення законодавства про працю, інформація профспілок щодо порушення прав працівників-членів профспілки, повідомлення органів статистики, ДФС, Пенсійного фонду щодо порушень.

Нагадаємо, у 2018 році недобросовісні роботодавці сплачуватимуть значно вищі штрафи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 16 Січня 2018 22:43
завтра напишу заяву, що луцька міська рада не оформила зі мною трудові відносини
Лучанка Показати IP 16 Січня 2018 22:51
Ви ще перевіряйте порядок оплати праці. У багатьох ТзОВ працівникам встановлюють мінімальну заробітну плату, а решту доплачують у конвертах!!!!!
скептик до Лучанка Показати IP 17 Січня 2018 09:54
правильно, для дуже розумних вистачить мінімалки або з речами на вихід

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus