USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандальне кафе біля ТЦ «Слон» знесуть за рішенням суду

19 Жовтня 2017 11:01
Суд прийняв рішення про знесення самочинного будівництва у Луцьку. Йдеться про тимчасову споруди у сквері на вулиці Конякіна, 37а, поблизу ТЦ «Слон», а саме – літнього кафе. Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Так, 3 жовтня 2017 року Луцький міськрайонний суд Волинської області прийняв постанова у адміністративній справі за позовною заявою відділу державного архітектурно-будівельного контролю до фізичної особи-підприємця Сергія Климюка про знесення самочинного будівництва.

Вказаною постановою позов був задоволений у повному обсязі та відповідач зобов’язаний знести за власний рахунок самочинно збудоване кафе по вул. Конякіна, 37а у м. Луцьку.

Нагадаємо, конфлікт навколо знесення цього МАФу виник давно. Рішення про демонтаж ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 24 липня 2016 року.

Власника прибудови, приватного підприємця Сергія Климюка, попереджали про знесення за три місяці. Проте він, заручившись підтримкою місцевих жителів, вирішив оскаржувати рішення виконкому.

19 жовтня 2016 року, коли почали зносити споруду, "хазяйка" прибула на місце, і від побаченого знепритомніла. Її забрала швидка.



Уже в листопаді 2016 року на захист самовільно встановленої споруди у сквері на вулиці Конякіна зареєстрували електронну петицію. У петиції, автором якої є Олена Сокоринська, йдеться про продовження терміну дії оренди земельної ділянки на вулиці Конякіна, 37а підприємцю Сергію Климюку для здійснення його підприємницької діяльності та повернення йому конфіскованого майна. Автор петиції зазначає, що підприємець створив сквер на пустирі 20 років тому, і цей сквер досі існує завдяки доходам від здійснення підприємницької діяльності. За результатами петиції розгляду було встановлено, що Климюк С.В. на орендованій земельній ділянці без будь-яких дозвільних документів, розмістив торговий павільйон та облаштував літнє кафе, що є порушенням пункту 29 договору оренди землі, укладеного з Луцькою міською радою 04.12.2009, а також Правил благоустрою міста Луцька, затверджених рішенням міської ради від 29.07.2009 № 44/2. У продовженні договору оренди підприємцю відмовили.

Також ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 28 вересня 2017 року була підтверджена законність постанови відділу ДАБК щодо притягнення до відповідальності проектанта ФОП Солярчука Б.Д. за розроблення проектної документації з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на об’єкт будівництва "Капітальний ремонт даху над квартирою № 17 у м. Луцьку по вул. Лесі Українки 10". Відтак правопорушник зобов’язаний сплатити до місцевого бюджету штраф у розмірі 130 500 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 19 Жовтня 2017 11:49
Скандальне тому що заважає владі, проте народ його хоче мати, раз підписує петиції і підтримує підприємця.
Коза Показати IP 19 Жовтня 2017 12:35
Нікому він там не заважав. Так генделик. Але тихий генделик.
Кравчуковець Показати IP 19 Жовтня 2017 14:36
Видно депутати хочуть там вже ту земельку комусь запхати.
Народна довіра Показати IP 19 Жовтня 2017 17:39
Замість дітячого містечка буде парковка для "Слона "
Живу біля скверу Показати IP 19 Жовтня 2017 21:18
Цікаво, який такий суд? Поки 5 судів місьЗрада програла, оренда на законних підставах продовжена, в суді доведено, що демонтаж здійснено незаконно, останній суд (апеляція) ще триває і рішення ще не має. Призначений місьЗрадою розпорядник і охоронець скверу за майже 2 роки ніяких робіт по догляду чи прибиранню навіть і не збирався робити. Щоденне прибирання і благоустрій здійснюються ВИКЛЮЧНО за кошти і силами Сергія Климюка. Знову якісь суди без відома Сергія Климюка? Що, знову спочатку знесуть, а потім в суді буде доведено, що незаконно, але вже ніхто відповідальності нести не буде?
Мешканка району Показати IP 20 Жовтня 2017 16:38
Дайте спокій людині!!! Нехай спокійно працює. Сквльки вже можна.... Людям це подобається. Люди хочуть щоб воно було. Батьки відпочивають, діти граються, все чудово. Коли ви вже почнете прислухатись до думки і бажанню людей? Обуренню немає меж....
Lubart Показати IP 20 Жовтня 2017 20:33
Як швиденько архбудконтроль підсуєтився з судовим позовом. Ну дійсно, це ж не автомийка Подляшаника, яка відкрита без жодних дозволів, погоджень та приміщення використовується не за призначенням в охоронній зоні памятки архітектури І тут архбудконтроль до суду не подає... Бо дійсно, де якийсь Климюк, а де Подляшаник( це ж велич!..)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus