USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Склади волинського меблевого підприємства обшукали через контрабанду

20 Квітня 2017 20:55
На складах, які належать ТОВ «Гербор-Холдінг» у селі Федорівка Володимир-Волинського району провели обшуки, а на майно — наклали арешт.

Про це стало відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду про накладення арешту на майно від 13 квітня цього року, пише Волинське агентство розслідувань.

Як виявилось, у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області викрили масштабну схему переправлення та реалізації контрабандних товарів. Таким чином, групі жителів прикордонного району, 2017 року вдалось ухилитись від сплати митних платежів та податку на додану вартість в загальній сумі 5,44 мільйона гривень.

Тож, вже 6 квітня 2017 року на складах було проведено обшуки та вилучено партію підакцизних товарів (цигарки та алкогольні напої) з ознаками підробки.

Наразі вже розпочалась судово-технічна експертиза акцизних марок, яка має підтвердити або ж спростувати підробку вилучених товарів. Також призначено експертизу спиртовмісних рідин — горілки марок «Клуб» золота, «Клуб» срібна, «Медоф», «Неміроф» чорна та «Немирівська».

Схема ухилення від сплати митних платежів полягає в тому, що після придбання товарів в країнах Європейського Союзу за готівку, кілька волинян організували їх пряму поставку великогабаритними транспортними засобами до місця перевантаження для подрібнення партій. Усе це відбувалось на території одного приватного господарства поряд з митною зоною МП «Дорогуськ».

А організували усю схему мешканець міста Володимир-Волинський зі своїм тестем. Мешкають вони за однією адресою, де й зберігали чорнові записи з обліком ввезених на територію України товарів, комп’ютерної техніки та коштів отриманих злочинним шляхом.

Зрештою, суд прийняв рішення накласти арешт на майно, вилучене на складах у селі Федорівка Володимир-Волинсього району на вулиці Устилузькій 8, які належать ТОВ «Гербор-Холдінг».

Варто зауважити, що серед засновників цього підприємства, окрім екс-депутата Волиньради Олега Борбелюка та його дружини Наталії, є й іноземці. Зокрема, польське ТОВ «БРВ» і Тадеуш Хміль з-під Любліна. Однак, істотну частку у статутному капіталі великого меблевого підприємства мають також і представники країни-агресора — сімейство росіян за прізвищем Гершон. Так, Валерій Гершон з дітьми Євгенією, Яною та Кірілом внесли до статутного фонду ТОВ «Гербор Холдинг» майже 100 тисяч гривень.

Тож попри усе, волиняни й надалі продовжують вести спільний бізнес з представниками Російської Федерації. В той же час, це вже не перше кримінальне провадження порушене працівниками СБУ та ДФС, де фігурує ТОВ «Гербор-Холдінг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1112 Показати IP 20 Квітня 2017 23:14
Ви самі хоч читаєте, те що пишете?
Леся Показати IP 22 Квітня 2017 16:32
Який брєд!!!!!!!!! Жах не займайтеся популізмом! А краще поцікавтеся скількома робочими місцями забезпечило це підприємство громадян міста і району!!! І чиї діти дякують, що тато працює вдома і бачить кожен день свою родину, приносить досить пристойну зарплату. Не позорте цїєю писаниною професію журналіста, бо таке враження, що сидять бабки на лавочці і видумують казки.
Павло. Показати IP 22 Квітня 2017 17:12
Я і не знав що наша фірма не тільки меблі випускає,а щей тютюн,та горілку в пляшки розливає,та розвозить,не тільки по Україні,щей за кордон.Люди невірте,невже нашим директорам мало того що мають,нахр*на їм ті цигарки,та горілка.Завтра напишуть,що чорних в шкафах перевозили через кордон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus