USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський суд не підтримав молодого підприємця

27 Липня 2017 11:39
Окремі випадки боротьби управління Державної фіскальної служби України у Волинській області з фіктивною підприємницькою діяльністю можна розцінювати тільки як здійснення тиску на бізнес і перешкоджання веденню самостійної підприємницької діяльністі.

Про це йшлося під час засідання в Апеляційному суді Волинської області 26 липня.

Так, у суді розглядалися апеляційні скарги, подані представником ТОВ «ШЕВУР», яке спеціалізується на оптових продажах, зокрема сільськогосподарської продукції. Адже під час проведених обшуків, які відбулися 10 липня, на офісі підприємства вилучили з подальшим їх арештом ноутбуки, печатку та необхідну для ведення господарської діяльності документацію.

Як відзначив адвокат Віктор Бондаренко, загалом кримінальне провадження, порушене проти ТОВ «ШЕВУР», яке нібито здійснює фіктивну підприємницьку діяльність, не що інше як «тиск на молодого підприємця, який нещодавно розпочав самостійну підприємницьку діяльність і почав досягати якихось результатів».

Окрім того, наголошується, що перешкоджати повноцінній підприємницькій діяльності фіскальна служба розпочала якраз у розпал сезону для ТОВ «ШЕВУР», оскільки зараз, на час жнив, – найкращий період для укладання контрактів для купівлі та реалізації сільськогосподарської продукції.
Власник підприємства Тарас Волинець розповів, що під час слідства було допущено грубі порушення, наприклад, замість представників компаній, які надають транспортні послуги ТОВ «ШЕВУР», допитали зовсім інших осіб, не причетних до співпраці з підприємством.

Також Тарас Волинець зауважив, що свого часу копії усіх документів надавалися для перевірки фіскальній службі. Тож необхідності для їх вилучення не було.

Адвокат додав, що порушення допустили й під час обшуку, адже серед понятих була особа, безпосередньо зацікавлена справою зі боку оперуповноваженого. До того ж, серед вилучених речей деякі не мають відношення до діяльності ТОВ «ШЕВУР», до прикладу особистий ноутбук дружини власника підприємства, вай-фай роутер чи рукописні блокноти.

«Початок слідства змусив мене призупинити мою господарську діяльність, також постраждала моя репутація серед перевізників і кредитних партнерів. Підприємницька діяльність на сьогодні зупинилася повністю, я не можу працювати, розвивати свій бізнес, створювати робочі місця», – акцентував Тарас Волинець і повідомив, що за січень-квітень 2017 року ТОВ «ШЕВУР» сплатило близько 250 тисяч гривень податків.

Прокурор Андрій Галян, своєю чергою, зазначив, що ТОВ «ШЕВУР» «ніхто не забороняв здійснювати підприємницьку діяльність», а із документів можна зробити копії та виготовити дублікат печатки. Арешт майна же потрібен для проведення експертиз.
Рішенням суду позивачам було відмовлено в апеляції. Головуючий суддя Петро Філюк зауважив, що головна проблема полягає в тому, що справа до кінця не досліджена, і висловив прохання не затягувати розслідування.

Віктор Бондаренко, своєю чергою, заявив, що розцінює рішення суду як підтримку репресивної політики фіскальної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
петька луцький Показати IP 29 Липня 2017 16:37
вин погано вчив в школи арифметику и не знае що все дилиться... а вин думмав що все складеться и у множаеться и виднимаеться... дилитись треба ти тоди все буде чин-чином!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus