USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Темні сторони тих, хто відправляє в останню путь: експрацівник розповів про брудні ігри ритуальних агенцій на Волині

18 Листопада 2020 17:14
З неприємним «сюрпризом» зіткнувся водій ритуального автобуса Toyota, у якому невідомі особи заблокувала будівельною піною вікна та двері. Власник транспортного засобу, ківерчанин Віктор Матвійчук, підозрює у скоєному свою конкурентку по сфері надання послуг.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів знайомий та колишній колега чоловіка Микола Матвійчук.

Нагадаємо, вранці 18 листопада волинянин Віктор Матвійчук виявив у дворі свого будинку автобус Toyota, яким він здійснював перевезення тіл небіжчиків, заблокованим будівельною пінкою. Прикрий інцидент трапився у місті Ківерці.
Зі слів Миколи Матвійчука, який, власне, і звернувся до редакції із проханням допомогти висвітлити обставини надзвичайної події, постраждалий Віктор Матвійчук підозрює у причетності до вандалізму конкурентку своєї ритуальної агенції Ніну Павлишину.

«Водій автобуса, Віктор Матвійчук, співпрацює з ритуальною службою у Луцьку. А у Ківерцях є власниця агенції ритуальних послуг Ніна Павлишина, у якої один зять - депутат, а інший раніше працював у поліції, хоча наразі перебуває у декретній відпустці. За шість років своєї діяльності ця людина витіснила та знищила усіх конкурентів у сфері надання ритуальних послуг в Ківерцях, зокрема тих, хто орендував приміщення під магазини. Вона ж і погрожувала власнику автобуса, мовляв, або піднімай ціни, або переставай працювати. Пані Ніна, одноосібно тримаючи ритуальні магазини у Ківерцях, встановлювала ціни, вищі, ніж в обласному центрі», - розповів пан Микола.

«Вважаючи, що ритуальна служба конкурентів не має дозволу на захоронення тіл людей, які померли від коронавірусної інфекції, хотіла перешкодити чину поховання»

З його слів, приблизно місяць тому у Ківерцях одна із власниць магазину, яка здійснювала торгівлю предметами ритуального характеру в себе вдома, зареєструвала ритуальну агенцію «Дорога до небес», яка не лише реалізовувала товари, а й надавала повний пакет ритуальних послуг – від документального супроводу до поховання.

«Це єдина людина, якій вдалося вистояти під тиском Ніни Павлишиної. Зареєструвавши своє ритуальне агентство, ця жінка почала співпрацювати із власником автобуса, аби мати змогу займатися ще й перевезенням померлих. Два тижні тому з Луцька до Ківерець на поховання привезли покійника, який помер від лейкемії. І коли Ніна дізналась, що похованням та доставкою тіла займатиметься вищезгадана ритуальна служба, а не її агенція, то якимось лише їй відомим чином зробила так, що у довідці про причину смерті написали, ніби то чоловік помер від COVID-19. Вона орендує декілька кімнаток у ківерцівському морзі. І, вважаючи, що ритуальна служба конкурентів не має дозволу на захоронення людей, які померли від коронавірусної інфекції, таким чином хотіла перешкодити чину поховання. Але у луцької фірми таки були всі необхідні дозволи, тому просто довелось витратити більше часу і коштів, аби організувати похорон цієї людини, але уже не відкритий, а закритий, тож дружина не змогла належним чином поховати свого чоловіка», - шокує відвертими зізнаннями чоловік.

«Працюйте тихіше, бо вона вам не дасть спокою»

Він зазначив, що чотири роки тому також співпрацював із однією із ритуальних агенцій у місті Ківерці, надаючи клієнтам послуги психолога.

«І її (йдеться про Ніну Павлишину, - ВН) це дуже мучило, бо решту послуг її фірма надавала, а послуг психолога у неї не було. Тому вона й на мене натравила дільничного, мовляв, не плачу податки. Але податки платила, власне фірма, з якою я уклав договір. Дільничний, дізнавшись про це, попросив вибачення й пішов. Після цього вона відправила до мене хлопців з «Правого сектору». Та й тут нічого не вийшло, бо це виявились мої знайомі, які порадили «працювати тихіше, бо вона не дасть спокою». Згодом я перестав співпрацювати із ритуальною агенцією, та відкрив власний кабінет психолога», - каже експрацівник ритуальної служби.

«У Ківерцях похорон коштує дорожче, ніж у Луцьку»

Як пояснив Микола Матвійчук, Ніна Павлишина прямим текстом заявляла водію автобуса, що, мовляв, «ти тут працювати не будеш». А власниці магазину на дому, яка згодом почала займатися і ритуальними послугами, також погрожувала. Але, зі слів волинянина, остання таки не здалася.

«Після того інциденту з похованням нібито хворого на COVID-19 чоловіка, минуло ще два тижні. І сьогодні зранку водій Віктор вийшов на подвір’я підготувати до виконання замовлення автобус, який був припаркований у нього ж у дворі, оскільки в обід мав везти покійника. Але транспортний засіб був запінений. Приїхала поліція і сказала викликати слідчо-оперативну групу. Записали факти, попросили «на око» оцінити ушкодження. Але замість заявленої суми збитків в 20 тисяч гривень, «забули нулик», і оперативник вказав суму 2 тисячі. На зауваження дописати «нулик» відмахнувся, мовляв, «це не має значення». Працівники поліції сказали, що поїдуть до Ніни проводити роз’яснювальну роботу та для того, аби вона написала пояснювальну записку. Поки що про результати цих бесід не повідомили. А власник тим часом відновлює свій транспортний засіб, аби все ж таки виконати замовлення. Я думав, що у Гаразджі найдорожчі поховання, але через таку безглузду майже монополію у Ківерцях це вартує вдвічі дорожче», - обурюється співрозмовник.

Водночас, як пояснив Микола Матвійчук, від себе та з дозволу постраждалого внаслідок нечесної конкуренції водія автобуса Віктора, він звертається до журналістів із проханням висвітлити прикру ситуацію.

«Зазвичай, такі люди, як пані Ніна, бояться розголосу. Це тягнеться вже не один рік. Я теж від неї свого часу постраждав. А безкарність, як відомо, породжує безкарність. Там все так закручено зв’язками і грошима, що важко щось довести. Але деякі люди уже відгукнулися, що у разі судової справи свідчитимуть не на користь пані Ніни, і на це у них є особисті мотиви», - каже волинянин.
Інформаційне агентство Волинські Новини не займає позиції жодної зі сторін інциденту, нікого не звинувачує, однак, залишає за собою право висвітлювати точку зору постраждалих. Водночас, редакція готова вислухати представників усіх сторін конфлікту, якщо вони виявлять таке бажання і вийдуть на зв'язок.
Автор Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
бюро Показати IP 18 Листопада 2020 17:51
Така баба будь-кого "закопає". Не лише метвого. Баба-звір. Шакал в спідниці.
Анонім Показати IP 18 Листопада 2020 18:13
"Там" бабі ніщо не допоможе...а, все нажите, залишиться "Тут".
Я Показати IP 18 Листопада 2020 18:32
Оце так бізнес-ледя у Ківерцях знайшлася. Це щоб якась власниця бюро ритуальних послуг у райцентрі змогла "нахімічити", щоб людині, яка від раку померла, діагноз коронавірус у довідці написали!! У нас уже зовсім закони не діють в Україні, окрім закону грошей??!
Атошник Показати IP 18 Листопада 2020 18:54
Готовий поховати її безкоштовно!
Куні до Атошник Показати IP 18 Листопада 2020 20:31
Вкажи контакти, є купа достойних!
Га? Показати IP 18 Листопада 2020 20:44
А в моргу ще одна кабінка ... для Ніни є?
Ірина Показати IP 19 Листопада 2020 12:09
Особисто знайома з Ніною Миколаєвною, тому у важку хвилину і замовила у неї похорон бабусі. "По-блату" поховала бабусю вдвічі дорожче, ніж було заявлено,коли попросила рахунок, то ще й почула, що я невдячна і безсовісна.
Яворська Показати IP 19 Листопада 2020 13:11
Мені теж по блату, натрапила попа, на скандал, і біля могили все побили. І на зиму могила сина, через неї, без пам'ятника залишилась. Негідниця. Коли вже наїсться скотиняка.
Марія Показати IP 19 Листопада 2020 15:21
Я коли ховала родича, то спочатку пішла до Павлішиної, але братиха подзвонила і підсказала, що біля неї є дешевший магазин з трунами. То поки я в іншому магазині вибрала труну, то Ніна дзвонила мені 3 рази, погрожувала, що без неї на кладовищі ніхто ями не викопає. І викопали без неї, і поховали, і молола дівчинина з магазину мені всі довідки додому привезла.
Валентина Показати IP 20 Листопада 2020 21:12
Нема слів… Мені теж довелося зіткнутися з витівками цієї пані. Я замовляла послуги даної ритуальної служби для поховання свого батька. Перше здивування у мене було при розрахунку, адже сума вийшла на третину вищою, як мене з свого досвіду зорієнтувала моя сусідка (яка на той час працювала у Ніни Павлішиної). Через 6 днів помирає моя свекруха, і мені випадково довелося купувати предмети для поховання в магазині конкурентів, де товар ідентичної якості виявився втричі дешевший. Тоді я звернулася до пані Ніни з проханням надати мені чек (оскільки він не був наданий), спочатку вона скинула фото клаптика паперу на якому було розписано вартість товарів та послуг моїй доньці у viber, але швидко видалила (до речі, донька встигла його зберегти). На моє запитання: «Чому така різниця у ціні?», вона відповіла: - «Я приватник, яку ціну хочу , таку і ставлю, кому хочу – безкоштовно віддаю, кому хочу – в 10 разів дорожче продаю» …. Потім, ця пані пояснила, що чек відправила поштою, і за якість надання послуг зв’язку вона відповідальності не несе. Обуренню нема меж…. Адже я звикла довіряти людям, подумати не могла, що у важкі хвилини зіткнуся з таким відвертим цинізмом…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus