USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Мексиці путінського олігарха затримали з українським нардепом

8 Січня 2019 17:06
У мексиканському аеропорту Канкун 7 січня затримали громадянина України і громадянина Росії. Ними виявилися народний депутат України Андрій Іванчук (заступник голови «Народного фронту») і путінський олігарх Павло Фукс.

Це сталося на підставі того, що Фукс внесений у міжнародний чорний лист. Зокрема, олігархові вже відмовляли у в’їзді в США та Ізраїль, а для відвідування відкриті тільки країни Європи, повідомило джерело «Обозревателя».

7 січня о 21:12 російський олігарх та український нардеп прилетіли в Канкун чартерним літаком. Цього ж дня Фукс був помічений у Талліні (Естонія).

У момент затримання Фукс та Іванчук перебували в аеропорту з дружинами. Як зауважує видання, український нардеп оформив із дружиною фіктивне розлучення. Це було зроблено для того, щоби не декларувати розкішну нерухомість у Монако, яка оцінюється у 500 млн євро.

Згодом Іванчука відпустили, оскільки під час затримання він пред’явив дипломатичний паспорт, використовувати який у приватних поїздках парламентарій не має права. Фукс досі очікує рішення суду. За нашими даними, його помічники шукають чартер для повернення олігарха в Україну.
Павло Фукс
Павло Фукс

Вартість чартеру, яким здійснювався переліт, становить 200 тис. євро в один кінець. Щоб Фукс міг дозволити собі такий переліт, киянам потрібно проїхатися на київському метро 3 333 333 рази. Адже з кожної поїздки, яка зараз обходиться людям у 8 грн, 2 грн йдуть у кишеню Фуксу. Саме він провернув оборудку із незаконним підвищенням тарифів у київській підземці.

Поява Іванчука в тандемі з Фуксом дуже несподівана, проте одразу проливає світло на те, хто ж міг покривати російського олігарха й відстоювати його інтереси в українських владних колах. Адже Іванчук є давнім соратником Арсенія Яценюка.
Андрій Іванчук
Андрій Іванчук

Жрналісти звернулися до Національного агентства запобігання корупції із вимогою з’ясувати, чи задекларував Іванчук свій політ чартером за 200 тис. євро. Аналогічну вимогу висунули і до його попередніх поїздок. Нагадаємо, що в 2017 році Іванчук 24 рази вилітав за кордон – в Європу, де проживає його сім’я. За межами України політик провів приблизно 158 днів. Найчастіше нардеп відвідував Мюнхен, Ніццу, Відень та Ібіцу. За нашими підрахунками, в сумі за 2017 рік політик заплатив щонайменше 14 347 євро за регулярні рейси. Крім того, Іванчук імовірно 17 разів користувався послугами приватних чартерних перевезень, які обійшлися йому приблизно в 149,3 тис. євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
яценюк Показати IP 8 Січня 2019 17:34
куля в лоб так куля в лоб - массовый развод народа на крови
21 Показати IP 8 Січня 2019 17:34
росія кхаїна ахресор... Зає%%сь собі канал придумали, щоб бабло виводити. А ви відстоюйте свої інтереси ціною власного життя. Жодна скотина у ВР не варта цього всього....
11 Показати IP 8 Січня 2019 18:53
Ціною людських життів собі жирують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus