USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Турійську смердюче підприємство Мартиняка не дає людям дихати

18 Липня 2017 19:33
У селищі Турійськ місцеві мешканці заблокували дорогу до місцевого підприємства «Агрокорм», яке є частиною агропромислової групи «Пан курчак». Як відомо, ця бізнес-структура належить народному депутату (депутатська група «Воля народу») Сергію Мартиняку. Приводом до таких радикальних дій стало те, що в результаті роботи заводу люди задихаються від смороду, інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

За словами місцевих мешканців, останні кілька місяців на завод почали завозити м’ясокістне борошно неналежної якості. Через це під час роботи заводу почало нестерпно смердіти.

«Коли вітер, то цим смородом дихають тільки ті, хто живе біля заводу. А коли вітру немає, то дихати не можуть всі турійчани», – розповідає мешканець Турійська Микола Волчук.

«Ми не випускаємо дітей на вулицю, через те, що надворі смердить. Ми задихаємося», – додає Тетяна Мартинюк.

Як розповів голова селищної ради Турійська Олексій Безсмертний, перші збори мешканців відбулися ще 4-го липня цього року. Тоді ж вони вирішили попередити керівництво заводу про те, що в разі неприпинення смердючих викидів, громада буде змушена влаштувати протест. Проте керівництво «Агротехніки» ніяк не відреагувало на вимоги жителів. Через тиждень турійчани зібралися повторн та вирішили перекрити дорогу.

Проте сморід, за словами людей, не припинявся.

«З вчорашнього дня почалася мирна протестна акція громади із вимогою припинення і не допущення викидів, тому що дихати просто нічим ні в хаті, ні на вулиці», – розповів Олексій Безсмертний.

Додає, що в результаті діяльності підприємства, бюджет селища отримує лишень кілька десятків тисяч гривень в рік земельного податку.

«Ми не хочемо ворогувати, бо є проблема, яку треба вирішити. Але оскільки проханнями це не вдається, то змушені вдаватися до жорсткіших дій, адже нас не чують», – констатує голова.

До протестувальників приїхав генеральний директор «Агрокорм» Сергій Горлач. Переконував людей, що для усунення проблеми підприємству потрібно десять днів. Також просив людей не блокувати роботу підприємства та дати їм десять днів аби поставити необхідне обладнання, яке зменшить сморід.

«В нас на підприємстві є елеватор, зараз жнива. Від зерна не буде ніякого запаху. Я прошу вас пускати машини із зерном», – вмовляв він людей.

Проте мешканці Турійська були налаштовані рішуче.

«Ми вас скільки просили, ви нас не чуєте. Поки не зникне сморід, ніякі машини на підприємство не поїдуть», – заявляли люди.

«Питання щодо смороду озвучили на нещодавній сесії районної ради. Якщо вимоги людей і далі ігноруватимуть, ініціюватиму створення тимчасової депутатської комісії, яка розбиратиметься у даній ситуації», – каже депутат Турійської районної ради від УКРОПу Сергій Власюк.

Депутат Волинської обласної ради від УКРОПу, член постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів облради Олександр Омельчук каже: якщо бізнесмени не вирішать питання зі смородом, ініціюватиме термінове засідання екологічної комісії.

«Ми разом із людьми обійшли підприємство і відчули, як це жити в такому смороді. Вважаю, що моє завдання, як депутата обласної ради, підтримати людей та допомогти у розв’язанні цієї проблеми. Якщо представники підприємства не поліпшать роботу та не встановлять достатньо потужні фільтри, будемо шукати можливості, аби змусити їх це зробити», – підкреслює Олександр Омельчук.

Врешті турійчани погодилися припинити блокування роботи підприємства до п’ятниці, 21-го липня. Якщо до цього часу сморід не припиниться, вже 22 липня дня люди обіцяють перекрити дорогу до «Агрокорму» та заблокувати роботу підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
) Показати IP 18 Липня 2017 21:13
Яке може бути обладняння))))))????
К. лучанин Показати IP 18 Липня 2017 22:01
Ланцюг СМЕРДЮЧОСТІ : СМЕРДЮЧИЙ БІЗНЕС = СМЕРДЮЧЕ ПІДПРИЄМСТВО =СМЕРДЮЧИЙ ДЕПУТАТ ВРУ від "ВОЛІ народу" МАРТИНЯКУ. Дійсно , тільки від смердючого бізнесу Мартиняка гроші не пахнуть. А йому на людей начхати.
Локачі Показати IP 18 Липня 2017 22:47
Вибирали, то чим , вівці, думали? Нюхайте, і оберіть повторно!!!
Дід Яків Показати IP 18 Липня 2017 22:52
Ви усі усю цю продукцію «Пана курчака» купуєте і істе як свині. Цей комбікорм роблять з ковельської дохлятини та хімічних добавок.
ab Показати IP 19 Липня 2017 05:36
коментар було видалено
шеф Показати IP 19 Липня 2017 07:02
екологи Волині що наробили з нашим краєм.навіщо гроші отримуєте.служба завалена.
!!!!!! Показати IP 19 Липня 2017 17:10
Одні обіцянки, нічого Курчаки не зроблять, сморід буде продовжуватись. Бідні люди. Заручники брудного бізнесу .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus