USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Волинській ОДА заявили, що не послаблюватимуть карантин у червоних зонах

5 Листопада 2020 14:14
Попри обіцянки підприємцям, у районах Волині, які віднесли до червоної зони епідеміологічної небезпеки, найближчим часом карантинні обмеження не послаблюватимуть.

Про це під час під час брифінгу щодо ситуації з протидії поширення коронавірусної інфекції сьогодні, 5 листопада, повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко.

Він пригадав, що днями в районах з червоним рівнем епідеміологічної небезпеки відбулась низка протестів.

Нагадаємо, 4 листопада ковельські підприємці перекрили міжнародну трасу Київ-Варшава поблизу Люблинця, що надало проблемі публічного резонансу. Паралельно протестувальники комунікували з обласною владою та підприємцями з інших волинських міст, де також відбувались акції протесту.

Водночас, 5 листопада новообраний мер Ковеля Ігор Чайка на власній сторінці у соціальних мережах повідомив, що у Ковелі хочуть послабити санітарні та протиепідемічні заходи з урахуванням вимог та зобов’язань підприємців.

«Ми добре розуміємо всю складність ситуації, бо ваша діяльність – це і робочі місця, і податки, і розвиток економіки. Але щодня кількість інфікованих в країні та області збільшується, тож держава мусить приймати жорсткі карантинні заходи для безпеки людей», – зазначив Сергій Мовенко.

З його слів, вчора у Волинській ОДА була розмова з підприємцями про послаблення карантину в червоних зонах області.

«Вчора ми зустрілися з підприємцями, які брали участь у перекритті траси Київ-Варшава. У них більше претензій до місцевої влади, ніж до нас. Питання вже вирішили і дорога розблокована. Утім ці питання вирішуються на місцях, не сьогодні і не в облдержадміністрації. Це рішення державної комісії з питань ТЕБ та НС, а ми вже на основі протоколу комісії приймаємо рішення та зміни на регіональному рівні, а потім вже на місцях», – зазначив він, і додав, що, за станом на сьогодні, жодної інформації щодо послаблень умов карантинних обмежень на місцях не було і немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ковельчанка Показати IP 5 Листопада 2020 20:43
Слава Богу! Ще є адекватні і розумні люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus