USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Україні потрібне прозоре податкове законодавство, – Ігор Палиця

8 Червня 2018 14:39
Для того, аби залучити іноземні інвестиції та розвивати економіку, в Україні потрібно прийняти податкове законодавство та не змінювати його, аби інвестори могли мати гарантії повернення коштів, інвестованих в бізнес.

Про це голова Волиньради Ігор Палиця заявив під час виїзного засідання бюджетного комітету Верховної Ради, яке відбулось у Луцьку.

З його слів, найближчим часом Україна може зіткнутися з тим, що в бюджетній сфері буде відсутня робоча сила. Адже через низький рівень зарплат спостерігається відтік кадрів за кордон.

«Бізнес не може знайти людей на зарплату в 10 тисяч гривень, бо люди їдуть на кордон», - зазначив Ігор Палиця та додав, що для розвитку економіки України їй вкрай важлива наявність іноземних інвестицій.

Проте інвестори не поспішають вкладати гроші, бо кожен бюджетний рік Міністерство фінансів і Кабмін, аби забезпечити бюджет, змушує «підганяти» під витрати дохідну частину бюджету.

Для цього змінюють податкове законодавство, відтак, інвестори не вірять, що в Україні можна вкладати гроші, розраховуючи бізнес-план хоча б на 10 років.

«Інвестори кажуть: з корупцією ми розберемось, а як бути з податками? Ми рахуємо інвестиційний план, а ви знову зміните податки, і в нас бізнес вийде «на нуль», – зазначає Ігор Палиця.



На його думку, податкове законодавство має бути захищене конституційно. Як приклад він наводить Кіпр, який після кризи лібералізував податкове законодавство та зробив все, аби затягнути туди інвесторів. І лише зараз там поступово вводять податки.

«Людям потрібні гарантії. Основний економічний закон, податковий кодекс, потрібно прийняти і не чіпати. Кращої країни, привабливішої для інвестора, як Україна, немає. Але ми не робимо нічого, щоб привести інвестора», – зазначив голова Волиньради та звернувся до присутніх нардепів, аби вони прийняли прозоре податкове законодавство та закріпили відповідні положення в Конституції, аби не регулювати його в ручному режимі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 8 Червня 2018 15:04
одним податковим законодавством проблему не вирішиш. рейдерство, упереджені продажні суди, відсутність рівності перед законом, нечесна конкуренція - далеко не повний перелік "сюрпризів", які чекають на потенційних інвесторів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus