USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В НБУ повідомили, що буде з російськими банками в Україні

20 Липня 2017 07:40
Нацбанк має багато питань до російських олігархів, які претендують на покупку банків з російським державним капіталом, які працюють в Україні.

Про це в інтерв'ю Liga.net заявила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

"У нас до них є багато запитань. По закону НБУ має перевірити репутацію потенційного покупця і його фінансовий стан. Зрозуміло, що репутація має бути дуже високого рівня, нам має бути зрозуміло, що потенційний інвестор збирається робити з банком. Ми маємо бути впевнені, що у нього є досвід роботи з такими великими інституціями", - зазначила вона.

Рожкова каже, що репутаційні ризики щодо можливого продажу російських банків дуже високі.

"Будь-яка угода буде розглянута під мікроскопом. Ми розуміємо, що кожен буде намагатися знайти зв'язок між новим інвестором і старим, тобто між новим покупцем і урядом Російської Федерації. І тут ми дійсно повинні переконатися, що зв'язку немає", - додала Рожкова.

За словами заступника голови НБУ, наприклад, немає сумнівів у причинах зацікавленості російського бізнесмена Саїда Гуцерієва в покупці української "дочки" Ощадбанку Росії. "Питання наявності якогось політичного зв'язку між ним і урядом РФ ми зараз намагаємося досліджувати", - уточнила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus