USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вартість Tesla за тиждень впала на $10 мільярдів

9 Жовтня 2018 19:11
Акції американського виробника електромобілів Tesla Inc. до закриття вчорашніх торгів опинилися на мінімумі з березня 2017 року.

Про це повідомляє УНІАН.

«Акції компанії знижувалися в ціні п'яту сесію поспіль і впали в понеділок на 4,3%, до мінімуму більш ніж за 18 місяців. При цьому за тиждень ринкова капіталізація Tesla скоротилася більш ніж на 10 мільярдів доларів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що акції виробника електрокарів різко подешевшали через позов, поданий американською Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) після повідомлення засновника компанії Ілона Маска про плани зробити її компанію. Відомство вважає, що він навмисно ввів акціонерів в оману.

Пізніше твіти Маска з випадами проти SEC, яку він назвав «комісією зі збагачення спекулянтів» (Shortseller Enrichment Commission), надали додатковий тиск на акції Tesla.

Недоречне порівняння компанії із збанкрутілим в час фінансової кризи 2008 року банком Lehman Brothers Holdings Inc. ще більше знизило її капіталізацію.

Інвестори продовжують карати Tesla, незважаючи на те, що її Model 3 стає одним з найбільш популярних седанів в Америці. В минулому кварталі компанії вдалося перевищити прогнози щодо поставок електромобілів.

Як поавідомялося, акції Tesla на торгах у п'ятницю, 5 жовтня, впали на 7% після чергової заяви в Twitter її засновника Ілона Маска, в якій той висміяв Комісію з цінних паперів і бірж США
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus