USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньприродресурс» увійде до Асоціації «Український Бурштин»

21 Березня 2017 11:59
Комунальному підприємству «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради дозволили увійти до складу членів Асоціації «Український Бурштин».

Про це йшлося під час позачергової дванадцятої сесії Волинської облради.

Директор КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр розповів, що нещодавно у Вільнюсі відбулась виставка учасників легального ринку бурштину Amber Trip, які висловили бажання законно купувати українську сировину та оброблений камінь. Також прийняли рішення створити асоціацію компаній «Український Бурштин», до якої увійде 5 компаній.


Очільник Волинської облради Ігор Палиця зазначив, що в зв’язку з нещодавнім перекриттям Варшавської траси до нього звертались представники інших областей, які хочуть перейняти волинський досвід щодо легалізації видобутку. До слова, нагадаємо, 18 березня нелегальні копачі перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель поблизу селища Клесів. Одна з основних вимог півсотні людей — дозволити легальний видобуток бурштину.

«Телефонували з Житомирської облради, хочуть вивчити наш досвід, створити підприємство, як у нас. Всі йдуть до того, що корисну копалину треба видобувати законно», - зазначив Ігор Палиця.


Нагадаємо, що у рамках цього заходу європейські компанії підтвердили готовність купувати "сонячне каміння" безпосередньо в українських видобувних підприємств. Зокрема, про перші домовленості по співпраці повідомив заступник директора КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк.

Комунальне підприємство готове запропонувати європейському ринку попередньо оброблений бурштин за форвардними контрактами. "Після попередніх переговорів з КП "Волиньприродресурс" вже готові співпрацювати деякі європейські компанії. Йшлося про реалізацію не сирцю, а попередньо обробленого бурштину", - зазначив Анатолій Капустюк.

Нагадаємо, 2 лютого 2017 року КП "Волиньприродресурс", яке було створено Волинською облрадою, отримало чотири спецдозволи на видобуток "сонячного каміння". Свого часу голова обласної ради Ігор Палиця запевнив, що до кінця цього року волинський бюджет має додатково отримати мінімум мільярд гривень від видобутку бурштину, «і обов'язково отримає, як би і хто не заважав!». З коштів, які будуть надходити в комунальне підприємство, 25% йтимуть на користь села, 25% - в районний бюджет і 50% - в обласний.

Тим часом, Печерський районний суд міста Києва видав ухвалу про тимчасовий доступ до документів КП "Волиньприродресурс" з можливістю вилучення їх копій. Безпосередньо це стосується документів щодо відкриття та обслуговування рахунків підприємства у банківських (Укрексимбанк, Укрсиббанк, Приватбанк) та казначейських установах.

Своєю чергою, представники "Волиньприродресурсу" налаштовані на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами, готові надавати всі необхідні для розслідування документи та інформацію, зазначену в ухвалах суду, а також всі інші документи, що можуть в майбутньому знадобитися для проведення всебічного та об’єктивного розслідування справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus