USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські підприємства причетні до розкрадання коштів на столичних об'єктах

7 Листопада 2018 18:59
Правоохоронці, розслідуючи схему ввезення автомобілів з-за кордону за заниженими податковими ставками знайшли не лише ухилення від сплати мита. Виявили слідчі й схему формування фіктивного податкового кредиту, організатором якої став волинянин, уродженець Російської Федерації. А в результаті оборудок низка фірм привласнила бюджетні кошти за ремонтні роботи в Києві, створивши такий собі конвертаційний центр.

Нагадаємо, півсотні волинських підприємств-імпортерів автомобілів фігурують в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та ввезення автомобілів за заниженою митною вартістю.

Ці підприємства імпортували автомобілі здебільшого за підробленими документами від закордонних партнерів з подальшою їх реалізацією фізичним та юридичним особам-замовникам. Як йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, слідчі ГПУ подали клопотання про арешт рахунків ТОВ Томтар, яке суд задовольнив.

Куди привели ниточки

Так, під час досудового розслідування встановили схему формування фіктивного податкового кредиту підприємствами - імпортерами, організатором яких, згідно отриманої інформації, виступає волинянин, місце народження якого - Російська Федерація. Відомо, що йому підконтрольні фірми ТОВ Юнітрал та ТОВ Константа-Луцьк, які займалися подібною діяльністю.

Зокрема, в цій схемі фігурують підприємства ТОВ "Карс Груп" та ТОВ "Томтар", які у 2017-2018 роках були зареєстровані у Луцьку. З початку 2018 року службові особи цих фірм зареєстрували на користь такої собі ТОВ "Даймон Компані" підроблені податкові накладні на суму 7 624 590, у тому числі ПДВ 1 270 765 грн.

Згодом службові особи уже ТОВ "Даймон Компані", в результаті начебто безтоварної операції придбання автомобілів, незаконно сформували податковий кредит, ухилившись від сплати податків. Потім вони зареєстрували на користь ТОВ Будівельна Компанія Роялхауз податкові накладні на загальну суму 4 177 666,3 грн (в т.ч. ПДВ в сумі 696 277,72 грн). Йдеться про ремонтні роботи в Києві, наприклад, виконання робіт по об'єкту "Влаштування поливо-зрошувальної мережі в парку на Русанівській набережній", виконання робіт по об'єкту "Реконструкція та благоустрій ландшафтного парку у Солом'янському районі та виконання робіт по об'єкту "Будівництво насосної станції на озері Вірлиця та водопроводу технічної води для поливу зелених насаджень Харківської площі та проспекту Бажана в Дарницькому районі".

Фірми-одноденки

Коли правоохоронці почали аналізувати діяльність ТОВ "Даймон Компані", то з’ясувалося, що основним видом діяльності підприємства є неспеціалізована оптова торгівля. У підприємства відсутні основні засоби, трудові ресурси, нерухоме майно. Більш того, слідчі встановили, що підприємство фактично не реалізовувало жодних транспортних засобів або причепів за весь період свого функціонування, а в підприємства нема ліцензії на право проведення будівельних робіт. Тобто жодних будівельних робіт на користь ТОВ Будівельна Компанія Роялхауз ТОВ Даймон Компані виконати не могло.

Не зважаючи на це, ТОВ Будівельна Компанія Роялхауз зареєструвало податкові накладні на згадані ремонтні роботи на користь ТОВ "Інтелрембуд" та ТОВ "Княжна Либідь". Згідно зі звітністю, у грудні 2017 року на підприємстві ТОВ Будівельна Компанія Роялхауз (нині підприємство перейменоване в ТОВ Вілладжіо) налічувалось 5 найманих працівників. Однак наприкінці грудня 2017 року усіх найманих працівників звільнили у зв'язку із нібито виконанням підряду.

Переможці тендерів були учасниками конвертаційного центру

Фактично, слідчі виявили, що переможці столичних тендерів, ТОВ "Інтелрембуд" та ТОВ "Княжна Либідь" уклали фіктивні договори субпідряду з ТОВ Будівельна Компанія Роялхауз, щоб конвертувати безготівкові бюджетні кошти в готівку, а потім їх привласнити.

Йдеться про розкрадання бюджетних коштів в сумі 4 177 666,3 грн (в т.ч. ПДВ в сумі 696 277,72 грн ). Ці кошти отримані в якості оплати за надані будівельні послуги від КО Київзеленбуд, КПВО КМДА Київський центр розвитку міського середовища, Управління освіти Солом'янської районної в м.Києві державної адміністрації та Управління житлово-комунального господарства та будівництва Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації.

Перепродажі фігурантів

Щойно фірми почали фігурувати в кримінальному провадженні, власники почали масово їх позбуватися.

До січня 2018 року власником ТОВ «Томтар» був Томчук Тарас Григорович. Згодом власником фірми став Ігор Шамайда, а вже за місяць її продали ПП Холдинг плюс.

До серпня 2018 власником ТОВ Карс Груп був Ігор Рябенко, а потім фірма переїхала в столицю і отримала нового власника - Віталія Шевченка.

ТОВ Даймон Компані до січня 2018 року володіла ТОВ «Юридична компанія «Юрбізнес Консалтинг», власниками якої є Володимир Пальчик та Валерій Резнік. Згодом цю фірму почали перепродувати. У січні її придбало ТОВ Бізнес Пропозиція (власники ті ж Пальчик і Резнік), і лише по тому її придбала Валерія Сенченко.

ТОВ Будівельна Компанія Роялхауз нині - ТОВ Вілладжіо. До грудня 2017 року фірмою володіла Вікторія Григор’єва, згодом її власником став Олексій Амелін, а в липні 2018 року фірму продали Сергієві Поліщуку та перейменували.

У квітні 2018 року Оксана Мезенцева продає ТОВ «Княжна Либідь» В’ячеславу Божку. І лише Сергій Веред так і залишився власником ТОВ «Інтелрембуд».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Якось пох*. Показати IP 8 Листопада 2018 13:00
А дє Лутін?
Andrij Показати IP 8 Листопада 2018 18:41
а де Пукiн?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus