USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вугілля, кримінал та бізнес: що відомо про радника Гунчика - Дмитра Вусенка

20 Березня 2017 20:41
Чоловік екс-секретаря Луцької міськради, депутата Юлії Вусенко Дмитро Вусенко – особа доволі непублічна. Проте, за недовгий час проживання на Волині він встиг стати радником з вугільних питань голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, нині активно працює в даному напрямку.

У зв'язку з чим виникла така довіра у досить непростому питанні - Інформаційне агентство Волинські Новини спробувало дослідити, чим Дмитро Дмитрович займався до переїзду на Волинь та яким чином за короткий час став радником голови ВОДА.

Вусенко Дмитро Дмитрович - уродженець міста Антрацит Луганської області. Відповідно до даних відкритих джерел, він не є підприємцем, не володіє жодним нерухомим майном. З джерел у правоохоронних органах ІА Волинські Новини стало відомо, що раніше він займався торгівлею автомобілями та свого часу мав проблеми з законом. Зокрема, 27.08.2008 року був на підписці про невиїзд в Антрацитівському МВ УМВ по статті 296 ч.1 Кримінального кодексу України. Також відомо, що з 28.08.2002 Дмитро Вусенко перебував у розшуку, 26.10.2002 був затриманий. Проте, якої справи це стосувалось, наразі невідомо.

За даними ДАІ Вусенко володів престижним авто марки «Мерседес-Бенс S550», 2007 р.в., чорного кольору, держномер ВВ 0008 АТ. Проте, його помічали за кермом різних авто представницького класу, в тому числі і BMW 730 (яку невідомі підпалили у Луцьку) та білого RangeRover, що коштують десятки тисяч доларів. Знову ж таки, відповідно до даних джерел, Дмитро Вусенко до одруження займався торгівлею автомобілями.

Його батько, Дмитро Петрович Вусенко – засновник ТзОВ «АТК «АДОРА», основним видом діяльності якого, відповідно до КВЕД, є добування та збагачення кам'яного вугілля.


Наголосимо, підприємство зареєстроване на території, яка нині є окупованою. Проте, відповідно до постанови Луганського окружного адміністративного суду від 23 червня 2014 року, юридично діяльність припинена через ненадання звітних документів.


Відповідно до даних Волинського агентства розслідувань, раніше й сам Вусенко-молодший займався бізнесом, пов’язаним із продажом вугілля на Луганщині. Саме з «розбірками» у вугільній сфері, зі слів журналістів, міг бути і пов’язаний підпал дороговартісного автомобіля BMW 730.

«Вугільну тему» Дмитро Вусенко продовжив вже на Волині, куди переїхав з Луганщини після початку війни на сході. Офіційно він є радником голови державної обласної адміністрації Володимира Гунчика з питань вугільних та паливно-енергетичних накопичень Волинської області. Відповідно до даних декларації, за 2015 рік отримав 22106 гривень зарплати на ДП «Волиньвугілля» (щоправда, потім перевірка виявила, що зарплату йому нараховували безпідставно).
Такою є офіційна картина.

Але якщо у Луцьку Дмитро Вусенко маловідома особа, то у Нововолинську він уже має репутацію негласного наглядача від особи Володимира Гунчика. Місцеві стверджують, що саме Дмитро Вусенко «вирішує», коли і кому вугілля відвантажувати, на які шахти кошти виплачувати і де дістати конструкції на металобрухт.

З метою буцімто відстоювання інтересів шахтарів на ДП «Шахта №1 «Нововолинська» зареєстрували Всеукраїнську незалежну профспілку «Захист праці», головою якої є підконтрольний Вусенку Володимир Власюк.

Задля дискредитації діяльності нинішнього керівника шахти Андрія Пилипюка лідери ВНПС «Захист праці» влаштовують мітинги, блокуючи роботу підприємства, та намагаються звинуватити Пилипюка в «дерибані» коштів, виділених на заходи з ліквідації гірничого підприємства.

Де-факто лідером місцевої первинної профспілки є Олександр Шарко. Він, своєю чергою, перебуває у прямому підпорядкуванні близького друга Дмитра Вусенка – Дмитра Міхеєва.

Мета діяльності кишенькової профспілки доволі проста – скористатись протестними настроями шахтарів, аби реалізувати власні інтереси на копальні. Адже нині вона перебуває в стадії ліквідації і на її закриття з держбюджету виділяють значні суми коштів.

***

Нещодавно стало відомо про те, що 29 березня у Луцькому міськрайонному суді Волинської області розглядатимуть справу про розірвання шлюбу екс-секретаря Луцької міськради, депутата Юлії Вусенко із Дмитром Вусенком.

Проте, в одному з останніх інтерв’ю виданню «Таблоїд Волині» Юлія Вусенко жодним словом не обмовилась про майбутнє розлучення. Навпаки - зазначила, що чоловік її всіляко підтримує, звертає увагу на професійні нюанси її діяльності.

Проте, тут є цікавий момент: екс-секретарю Луцької міськради вже підготували місце у Верховній Раді, відтак, якщо пані Вусенко все-ж отримає депутатський мандат, буде змушена вказувати в щорічній декларації доходи членів сім’ї, в тому числі – чоловіка. Враховуючи це, виникає питання – чи не є розлучення фікцією, яка має на меті приховати «темні плями» в діяльності чоловіка, аби не скомпрометувати й себе в майбутньому? Відповідь на це питання дасть хіба час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Шахтар Показати IP 20 Березня 2017 21:12
Накінець-то показали які радники у губернатора. Бажання наживи понад усе. Чомусь тільки тишина за Волиньторф і бурштин який як відомо теж під кураторством Дмитра. Нововолинський РМЗ ледве відскочив від "допомоги" радника.
123 Показати IP 20 Березня 2017 21:30
Куди не плюнь кругом бандюки
Ого Показати IP 20 Березня 2017 21:31
красунчик
Юля Показати IP 20 Березня 2017 21:56
А є дані, що Діма має бізнес і досі на окупованій території і справно платить податки в ДНр
Анатоль_ Показати IP 20 Березня 2017 21:58
Я в шоці, брати мої і сестри! Такий молодий, а вже має собі Мерседеса. Зараз перед молоддю всі шляхи відкриті! Зараз вся надія на молольож, яка відбудує нову Україну!
Анонім Показати IP 20 Березня 2017 22:17
це лише одна квіточка "любих друзів"ви ще надіюся незабаром і про бурштин взнаєте який копають повним ходом тільки для прикриття блок пости поставили , і про ліс який за три роки практично знищений і ще багато чого що воно за ці роки напаскудило
пр Показати IP 20 Березня 2017 22:34
банду геть!
Вітя Показати IP 20 Березня 2017 22:50
Як страшно жити, кругом при владі одні бандити, кому вірити, тільки Господу і на нього надіятись, що рано чи пізно зло буде покаране.
777 до Вітя Показати IP 21 Березня 2017 12:11
Так в пісанії ж сказано, що всяка власть від бога
Шахтар Показати IP 20 Березня 2017 23:34
Багато шахтарів знають Дмитро як захисника простих робітників !! Він не раз вирішував проблеми із заборгованістю по зарплаті! Його поважають шахтарі за те що він зруйнував корупційні схеми на шахтах! І
Юрист Показати IP 21 Березня 2017 00:08
Ніхто ніде не працює, все на громадських засадах, мітинги, профспілки, радники. А за чий рахунок живуть? Тунеядці
Анонім Показати IP 21 Березня 2017 00:55
Як-то говорться: муж и жена - одна сатана
Орест Показати IP 21 Березня 2017 05:50
Забужан - кращий друг Дімона. Достойна компанія
Коля Показати IP 21 Березня 2017 10:19
З такими радниками доброго нічого не буде якщо воно не підприємець і не працює а авто десятки тисяч доларів. То це бандюга100%.
Анонім Показати IP 21 Березня 2017 10:57
Кароч. Банальний птушник, що вступив у 2012 році до приватного вишу стає радником Голови ОДА. Чого ж він там міг нарадити кожен і для чого його призначили?І звідки мільйони в декларації мадам, коли чоловік має зарплату 22 тисячі в рік і вона теж ненабагато більше. От тепер , щоб чистою зайти у ВР і почали розлучення
Анатоль_ Показати IP 21 Березня 2017 11:42
така молодь, як шановний пан Дмитро то головна надія України на гідне життя та європейськи добробут для бідних українців! Великому кораблеві-велике плавання!
АК 47 Показати IP 21 Березня 2017 11:55
Я чогось не здивований!
Лучанин Показати IP 22 Березня 2017 17:57
навіщо паскудити хлопця! Не кожен з Вас знає що таке продавати авто.Не кожен з Вас їздив за кордон і переганяв машини.Це дуже не легка робота.По перше треба мати стартовий капітал,їдеш і хвилюєшся чи зможеш щось пригнати.Це чийсь син і кожен батько і мати була б задоволена що дитина щось заробляє.Нас мабуть жаба душить,як у когось життя краще як у нас.Бог всім суддя,кожному по заслугам.Не заздріть! Не кожен багатий є бандюганом
Анатолий земляк Показати IP 23 Березня 2017 12:37
Этот человек был с позором изгнан со своей Родины, и в городе Антрацит местный олигарх ему никогда не даст появиться, за длинный язык и беспредельные действия. За всю свою жизнь он нигде никогда не работал, в юношестве был гопником, из-за этого имел проблемы с законом. Дружил и дружит с наркотиками. Мелкий мошенник и аферист, пользующийся доверием близких, и репутацией супруги.
Роман Показати IP 23 Березня 2017 14:06
Был изгнан олигархом Плотницким!
Анатолий земляк до Роман Показати IP 23 Березня 2017 16:49
Нет. Он сбежал оттуда гораздо раньше, тогда, когда Плотницкий ещё на луганских рынках ходил с гирьками весы проверял у барыжек. Конфликт с другими людьми. Набрался долгов и дрыснул оттуда.
Валік Показати IP 27 Грудня 2022 23:27
Це криса краде гроші у своїх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus