USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як Порошенко «подарував» Гладковському «Богдан» за бюджетні гроші

5 Березня 2019 19:23
Бізнес-партнер Петра Порошенка, колишній перший заступник голови РНБО Олег Гладковський, якого нещодавно спіймали на розкраданні в оборонному комплексі, взяв кредит в державному «Укрексімбанку» на 300 мільйонів доларів, щоб купити автохолдинг «Богдан» у Порошенка.

Схему фіктивного продажу описав журналіст Олександр Дубінський.

Після продажу «Укрексімбанк», главою правління якого є Олександр Гриценко, який вважається близьким до Петра Порошенка, реструктуризував Гладковському, тоді його прізвище було Свинарчук, кредит у 300 мільйонів доларів і переоформив його під 1% річних.

Порошенко на виручені гроші купив боргові зобов'язання і мав з них 12% річних. 1% віддав банку і залишився з 33 мільйонами прибутку.

Згодом кредит визнали проблемним і офшорні компанії Порошенка викупили його.

У підсумку, зазначає журналіст, кредиту немає, гроші з бюджету України виведені в офшори.
У вересні 2018 року автомобільна компанія «Богдан Моторс» отримала від того ж «Укрексімбанку» «подарунок» у вигляді мізерних відсотків за боргом у 1,3 мільярди гривень. У найближчі три роки відсоткова ставка за основною заборгованістю для неї становитиме лише 0,46 – 2,46%.

Нагадаємо, журналісти проекту «Bihus.info» опублікували розслідування, у якому йдеться про те, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Президент фактично визнав достовірність розслідування і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus