USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Єврокомісія може оштрафувати Google на рекордну суму

17 Червня 2017 14:21
Європейська комісія (ЄК) має намір оштрафувати інтернет-гіганта Google, що входить у холдинг AlphabetInc, за зловживання домінуючим становищем на ринку пошукових систем на рекордну суму. Розмір грошового покарання може перевищити рекордні 1,06 мільярда євро, на які оштрафували в 2009 році корпорацію Intel, повідомили в п'ятницю, 16 червня, британське видання The Financial Times та американське The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела. Очікується, що про розмір штрафу оголосять у найближчі тижні, повідомляє Deutsche Welle.

ЄК веде три розслідування щодо Google з кінця 2010 року. Справа, у якій очікується оголошення штрафу, стосується звинувачень на адресу Google в тому, що компані маніпулює результатами пошуку на користь свого сервісу порівняння цін Google Shopping. Також в ЄК заявляли, що Google зловживає своїм домінуючим становищем, пропонуючи деякі зі своїх інструментів онлайн-реклами, зокрема, порівняння цін, при пошуку на сторонніх веб-сайтах.

Речник Єврокомісії відмовився прокоментувати розмір штрафу та час його офіційного оприлюднення. В Google також поки що не прокоментували можливе покарання. Раніше в Google називали звинувачення з боку Єврокомісії "помилковими".

Відповідно до європейського антимонопольного законодавства Google може бути оштрафована на суму до 10 відсотків від річної виручки. Обсяг продажів холдингу Alphabet Inc. у 2016 році перевищив 90 мільярдів доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Червня 2017 18:15
"за зловживання домінуючим становищем на ринку пошукових систем" - щось не зрозумів, вони що не дають можливості користуватися іншими пошуковими системами? Я раніше взагалі не розумів фразу "Тебе що, в гуглі забаниили?" та те що до мене зверталися знайомі які нічого не могли знайти потрібного при тому що я завжди це знаходив без всяких проблем. Після того як Яндекс закрили і доводиться користуватися більше гуглом я вже це чудово розумію. Яке домінування?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus