USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

З початку року агрохолдинг Косюка отримав з бюджету 1,25 мільярда дотацій

14 Листопада 2017 11:53
У січні-вересні 2017 року група компаній "Миронівського хлібопродукту" Юрія Косюка отримала з бюджету аграрні дотації на суму 1,25 мільярда гривень.

Про це свідчать опубліковані напередодні дані ДФС щодо отримувачів аграрних дотацій за вересень, пише Економічна правда.

Загалом у вересні було виплачено 635 млн грн дотацій.

Підприємства ТОВ "Вінницька Птахофабрика", ПРАТ "Миронівська ПФ", СТОВ "Старинська Птахофабрика", ПРАТ "Оріль-Лідер", ДП "Перемога Нова" та ТОВ "Птахофабрика Снятинська Нова" групи МХП отримали 171 млн грн дотацій, що становить 27% від суми виплаченої за місяць.

На другому місці продовжує залишатись група компаній Укрлендфармінг із 78 млн гри дотацій у вересні, або 12% від загального обсягу в місяці.

З початку року Миронівський хлібопродукт отримав 1,251 млрд грн аграрних дотацій, а Укрлендфармінг — 444 млн грн. На дві компанії припадає 49% усіх дотацій виплачених з початку року.

Також 10 листопада Державна казначейська служба опублікувала дані отримувачів відшкодування ПДВ з початку року. Як правило, це ПДВ, що відшкодовується при експорті.

Дані казначейства свідчать про те, що ПАТ "Миронівський Хлібопродукт" та ПАТ "Миронівський завод з виготовлення круп і комбікормів" отримали також 1,8 млрд грн відшкодування експортного ПДВ з державного бюджету в 2017 році.
Нагадаємо, у 2017 році почала виплачуватись спеціальна бюджетна дотація для аграрних підприємств. Вона була запроваджена в кінці 2016 року і передбачає дотацію пропорційно до розміру сплаченого до бюджету ПДВ.

Про те, що дана формула виплати субсидій буде надавати сильні переваги саме виробникам продукції птахівництва писали раніше.

Разом з тим, відповідно до внесених змін до до діючих норм Закону "Про державну підтримку сільського господарства" з 1 січня 2018 року набуває чинності обмеження, яке не дає можливості аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше ніж 150 млн грн дотацій на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus