USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

За скасування мораторію на продаж землі виступили понад 1000 організацій

10 Липня 2018 15:09
До громадської коаліції за скасування мораторію на землю уже увійшли 24 організації, які об’єднують понад 1 тисячу сільськогосподарських виробників, підприємств, організацій, банків, асоціацій.

Серед нових підписантів Меморандуму про створення Коаліції – Українська аграрна конфедерація, Харківська правозахисна група, Асоціація "Професійний уряд", інвестиційна компанія Capital Times. Про це повідомляє Економічна правда.



Меморандум, головною вимогою якого є скасувати мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель до 1 січня 2019 року, підписали представники як аграрних, так і правозахисних, громадських, фінансових організацій і об’єднань та аналітичних центрів. Як свідчать дослідження, уже близько 40% громадян розуміють реальні наслідки мораторію.

"За результатами дослідження GfK Ukraine, проведеним у березні-квітні 2018 року, 43% українців погоджуються, що через мораторій землю обробляють орендарі, а не власники, які вирощують культури, що виснажують землю. 37% українців погоджуються, що після скасування мораторію зростуть інвестиції у зберігання та обробку врожаю, що призведе до збільшення робочих місць на селі. А 39% погоджуються, що скасування мораторію дозволить фермерам отримати кредити на розвиток бізнесу під заставу землі", - зазначає заступник виконавчого директора Центру економічної стратегії Дмитро Яблоновський.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД ЗОБОВ'ЯЗАВ УКРАЇНУ СКАСУВАТИ МОРАТОРІЙ НА ПРОДАЖ СІЛЬГОСПЗЕМЕЛЬ

Нагадаємо, серед ініціаторів та членів Коаліції – Центр економічної стратегії, Український клуб аграрного бізнесу, Незалежна асоціація банків України, Українська Гельсінська спілка за права людини, Асоціація "Укрсадпром", Спілка українських підприємців, Насіннєва асоціація України, Стратегічна група радників з підтримки реформ (SAGSUR), Нова Країна, CASE Україна, Dragon Capital, VoxUkraine, ГО State Watch, ВО "Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України", Українське товариство економічних свобод, Центр ефективного законодавства.

У Меморандумі сформульовано 14 головних негативних наслідків 17-річної дії мораторію, та 8 ключових принципів, на яких, на переконання учасників Коаліції, має бути відкрито ринок сільгоспземель.

Коаліцію створено 21 червня 2018 року. Повний текст меморандуму та склад учасників коаліції читайте у статті на Економічній правді: Чому ми підписали меморандум за скасування мораторію на продаж землі.

Підтримати ініціативу можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
серрг Показати IP 10 Липня 2018 17:00
з статті: 43% українців погоджуються, що через мораторій землю обробляють орендарі? Мабуть зі згоди самого ж орендодавця, який отримує за це орендну плату. З скасуванням мораторію на малих та місцевих фермерських господарствах можна сміливо ставити хрест!!! На рахунок робочих місць - те ж саме. Великі агрохолдинги скуплять землю за безцінь, наміру створювати робочі місця для них сенсу немає. Їх принцип роботи налагоджений і не затратний: пригнав техніку (з своїми працівниками) - засіяв - обробив - зібрав - продав - засіяв. І так кожного року по колу.
777 Показати IP 10 Липня 2018 23:20
І знову підемо на панщину пшеницю жати, бариги вже достали, не вже ви всіх нас за лохів маєте, земля вона святість нашого народу і повинна бути у власності громадян, а не бариг...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus