USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Журналісти підозрюють змову керівництва волинської ДФС і контрабандистів

23 Березня 2017 13:42
Інформацію про бездіяльність волинських фіскалів у справі володимир-волинської «леді Гаги» обіцяють надіслати в ГПУ та НАБУ. Поки ДФС розслідувала справу щодо власниці магазину з контрафактними цигарками, вона розширила свій бізнес. А потім провадження взагалі закрили, бо не знайшли доказів протиправної діяльності.

Про це пише журналіст каналу «1+1» Євгеній Плінський на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, торік «Секретні матеріали» розповіли, як магазин безакцизних товарів давно відкрито працює у прикордонному Володимирі-Волинському. А правоохоронці роблять вигляд, що нічого не бачать.

За фактом відзнятого матеріалу, в вересні 2016 року журналісти викликали поліцію, фіскальну службу і передали всі докази й Волинська ДФС відкрила досудове розслідування.

Але продовження цієї теми, каже Євгеній Плінський, стало наочним посібником того, як насправді реформували ДФС,чим вона займається на місцях і як силовики «співпрацюють» з журналістами і контрабандистами.

Після 5 місяців «розслідування, волинська ДФС під керівництвом Світлани Савчук справу закрила. У відповіді ДФС йдеться, що «немає доказів того, що там щось продавалося, немає фіксації продажу, і взагалі всі ці товари господиня зберігала для себе, й не помітили нічого підозрілого». Справу закрили 27 лютого 2017 року.
За іронією долі, саме в день, коли була закрита справа, журналісти знову навідалися до Володимира-Волинського і без проблем придбали в тому ж магазині тіж контрабандні і контрафактні цигарки.

Більш того, власниця цієї «точки» за період розслідування ДФС розширила справу і відкрила вже другий магазин. У ньому журналісти теж успішно зробили контрольну закупку.
«Все це наводить на думку, що керівництво обласної ДФС замість того, щоб ловити і карати торговців підакцизним контрафактом, перебуває у змові з представниками нелегальної торгівлі. Уже найближчим часом в програмі «Секретні матеріали» на каналі 1+1 ми порадуємо вас відзнятим матеріалом і повідаємо нові таємниці життя цигаркових контрабандистів на Волині. І, як і ми обіцяли пані Савчук у своєму запиті, всі викладені факти передамо в ГПУ та НАБУ. Останні, як ми бачимо, вміють працювати з ДФС)», - пише журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 23 Березня 2017 15:34
Бо Світлані Савчук , також напевно гроші потрібні! НАБУ ви де ???
справедливий до 1 Показати IP 23 Березня 2017 18:58
Ви, що вчорашні, не знаєте, як продаються сигарети контробандні - спитайте в микитюка, а причому тут савчук. Ну приїдуть знайдуть блок, оштрафують, а відїдуть фіскали від магазину, товар знову наприлавок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus