USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Англійська для студентів: ГО «Ми плюс» запускає проєкт спільно з Фондом Ігоря Палиці

7 Березня 2020 10:56
Невдовзі луцькі студенти матимуть гарну змогу безплатно вивчати англійську мову. Адже громадська організація «Ми плюс» спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» розширяє мовну школу, яка відтепер діятиме і на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Як розповіла заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, майже два роки тому Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради разом з ГО «Ми плюс» започаткували проєкт «EnglishPlus», повідомляє пресслужба Фонду.

«Цей проєкт полягає у тому, що дітки соціально незахищених верств населення, малозабезпечені, сироти, а також обдаровані діти, отримали змогу безплатно відвідувати школу вивчення англійської мови на базі «Ми плюс». Мені цей проєкт надзвичайно подобається, нині ми вирішили створити таку змогу і для студентів», – зауважила вона.

Хоча заняття мовної школи відбуватимуться в СНУ, але вона буде вільна для відвідування студентами інших вишів. Перед охочими, які зголосяться займатися у такій школі, поставлять обов’язкову умову – відповідально відвідувати заняття й не пропускати їх без поважної причини.
Фонд «Тільки разом» допомагатиме організаційно і підтримуватиме фінансово. Йдеться про закупівлю меблів, методичних матеріалів, канцелярії тощо, а також організацію мовних таборів, які уже стати традиційними для «Ми плюс».

«Раніше ці табори проводилися тільки для діток, наразі ми можемо ці англомовні табори влаштовувати і для студентів. Для тих, які будуть кращими випускниками цієї мовної школи. Плюс цих таборів у тому, що уже на цей рік близько 20% тих, хто буде перебувати у таборі, це англомовні учасники, тобто волонтери з різних країн, з якими можна буде спілкуватися й розвивати комунікативні навички, можливість думати англійською і вільно почувати себе в середовищі», – наголошує Катерина Шкльода.

«Сподіваюся, що серед студентів мовна школа користуватиметься таким же успіхом, як серед школярів. Тут багато дітей, які фактично в позаурочний час, без примусу і з великим інтересом прагнуть вдосконалювати свої знання», – додає представниця Фонду.
Займатиметься зі студентами куратор проєкту «EnglishPlus», волонтер організації «Ми плюс» Катерина Семенюк.

«Зараз Катерина розпочинає факультатив синхронного перекладу у СНУ разом зі студентами факультету романо-германської філології. І ось паралельно ми вирішили заснувати школу вивчення англійської мови для студентів. Перший напрямок – для тих, хто хоче вдосконалити свою розмовну англійську, – пояснює Катерина Шкльода. – До слова, зараз у волонтерській школі «EnglishPlus» працює кілька волонтерів-іноземців, які є носіями мови. Це ті люди, в яких ідеальний акцент, які є носіями і які можуть досконало пояснити, як правильно вимовляти ті чи ті звуки. Другий напрямок – це ті студенти, які взагалі не розмовляють англійською, у яких нема можливості відвідувати репетиторів і яким не потрібна академічна англійська. Нині світ дуже відкритий для подорожей, та зрештою англійська потрібна просто на побутовому рівні, аби спілкуватися з колегами з інших університетів, для розуміння таких примітивних слів, аби вільно почувати себе в англомовному середовищі на якихось міжнародних заходах. Тобто вчитимуть і тих, хто взагалі не розмовляє англійською, вчитимуть базових речей, щоби вони могли пояснити свою думку і зрозуміти інших».
Заняття у Катерини надзвичайно цікаві й інтерактивні. Усі, хто у неї займався, діляться напрочуд позитивними відгуками.

17-річний Іван Дячук відвідує «Ми плюс» уже три роки. «Дуже подобається цей проєкт, адже це гарна нагода вдосконалювати свої знання англійської. В майбутньому я хочу пов’язати своє життя зі спортивним менеджментом, а без знання англійської, яка є однією з найважливіших мов у світі, в цій сфері ніяк. Ми обожнюємо нашу Катю і дуже вдячній їй за те, що вона для нас робить. Вона не тільки вчить, а й надихає».
Мотивують і надихають школярів, які відвідують «EnglishPlus», й зустрічі з відомими особистостями, які досягли успіху в житті. Щомісяця молодь збирається на так званий мотиваційний четвер. 5 березня молодь мала нагоду почути й поспілкуватися з успішними луцькими бізнесменами Григорієм Зеленюком і Леонідом Джулінським.

«Вони дають мотиваційний посил нашим учням для того, щоб вони досягали чогось нового, вивчали мову, розвивалися. Спікери діляться власним життєвим досвідом і досвідом використання англійської, тим, як вона допомагає досягти успіху в житті. Розповідають про невдачі, різні цікаві життєві історії. І паралельно відбувається синхронний переклад англійською мовою, що дозволяє молоді водночас почути мотиваційну лекцію і вловити й засвоїти нові англійські слова», – зауважує Катерина Семенюк.

«За майже два роки через проєкт пройшло близько двох сотень дітей, наразі регулярно відвідує школу орієнтовно сто дітей, це чотири групи. Є шість волонтерів, є два носії англійської, один з них навіть не говорить українською, – розповідає Катерина Семенюк. – І ось тепер виникла чудова ідея розширити проєкт, аби дати змогу і студентам вдосконалюватися у вивченні англійської. Фонд Ігоря Палиці радо відгукнувся допомагати. Не всі можуть наймати репетиторів, і головне – людям, які вивчають іноземну мову, завжди бракує практики. А ми таку можливість створюємо. Тому запрошуємо усіх охочих зголошуватися. Адже англійська мова в наш час необхідна завжди і всюди».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus