USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Для звиняченських школярів закупили новий спортінвентар

10 Червня 2017 18:11
Школі у селі Звиняче Горохівського району завдяки ініціативній громаді та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» закупили новий спортивний інвентар.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Багато вчителів фізкультури нарікають, що сучасна молодь провадить малорухливий спосіб життя. Мовляв, більшість вільного часу юнаки та дівчата просиджують перед екранами комп’ютерів. А от у селі Звиняче Горохівського району ситуація протилежна – тамтешня молодь активно займається спортом і завойовує перемоги в районних змаганнях. Про це красномовно свідчать численні кубки, грамоти й медалі, які школярі регулярно здобувають на спортивних звитягах.

Своїми успіхами юні звиняченці завдячують небайдужим учителям, які змалку вчать дітей, що спорт – це здоров’я. При ЗОШ I-III ступенів села Звиняче діють секції з волейболу, баскетболу й тенісу. А шкільний спортзал давно став центром дозвілля та пропаганди здорового способу життя.

«Наші учні щодня активно тренуються, відповідно, спортивне обладнання зношується і виходить з ладу. А придбати якісний інвентар ми самостійно не спроможні, – розповідає директор школи Людмила Біланчук. – Наша односельчанка Оксана Камоцька, яка є депутаткою Горохівської районної ради від партії УКРОП, запропонувала взяти участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Порадившись, ініціативна група вирішила подати на розгляд проектну пропозицію «Впевнені перемоги з новим спортивним інвентарем».

Варто зазначити, що при звиняченській одинадцятирічці діє «Козацька республіка». Традиційно п’ятикласників посвячують у козачата, протягом п’яти років вони вивчають славні звичаї і традиції предків, загартовуються, займаються спортом.

«Для повноцінного навчання та здорового фізичного і розумового розвитку потрібно тренуватися, гуляти на свіжому повітрі, – переконана директорка школи. – Наш стадіон не зачиняється на замок, він постійно доступний для всіх звиняченців. І тим інвентарем, який ми придбали за сприяння Фонду, буде користуватися уся громада. Адже до співфінансування долучилися всі жителі села, навіть учні молодших класів викроювали по кілька гривень із кишенькових грошей».
Керівник горохівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Людмила Марадевич відзначає: цей проект вдалося реалізувати завдяки надзвичайно активній громаді.

«Люди зуміли згуртуватися й досягти спільної мети. Їхні злагоджені дії були запрограмовані на успіх, – каже Людмила Марадевич. – У Горохівському районі вже реалізовано 15 проектів ініціативних громад. Сподіваємося, що у вашому селі ми реалізуємо ще не один проект».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus