USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» нагородив найкращих юних спортсменів

1 Серпня 2018 08:00
«Олімпійське майбутнє Волині» – проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який передбачає підтримку молодих, обдарованих перспективних спортсменів. В рамках проекту сто найкращих юних спортсменів із усієї області отримали сертифікати на грошову винагороду та пам’ятні подарунки.

Фонд відзначив переможців та призерів чемпіонатів України серед юнаків і дівчат із олімпійських видів спорту за підсумками І півріччя 2018 року. Також винагороди від Фонду отримали призери Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед дітей з обмеженими фізичними можливостями, повідомили у прес-службі Фонду.

Керівник програми «Волинь спортивна» Олексій Сорокун привітав майбутніх олімпійців та зазначив, що Фонд упродовж своєї діяльності підтримує обдарованих дітей. Так, з 2015 року Фонд виплачував стипендії талановитим спортсменам. Цьогоріч стипендіальний проект дещо переформатувався. Фонд виплачуватиме грошові винагороди юним переможцям та призерам чемпіонатів України та спартакіади «Повір у себе». За І місце юні спортсмени отримають 3 тис. грн, за ІІ місце – 2 тис. грн, за ІІІ місце – 1,5 тис. грн.
Перший заступник голови правління Фонду Лариса Тарасюк привітала талановитих юнаків і дівчат та подякувала їхнім наставникам за те, що вкладають час, сили та душу у вихованців.

"Фонд працює восьмий рік. Всі ці роки в рамках програми «Волинь спортивна» реалізовуються проекти, спрямовані на покращення спортивної інфраструктури Луцька та області. Міні-футбольні поля у школах міста, майданчики для занять у стилі Street workout, тенісні столи у дворах Луцька, реконструкція та будівництво спортивних комплексів у районах Волині – ми створюємо всі умови для того, щоб пересічний житель Луцька та області мав можливість займатися фізичною культурою й спортом, – зазначила Лариса Тарасюк. – Дуже приємно, що на Волині багато талановитих дітей. Ми завжди намагаємося виділити тих, хто ставить собі мету, старається і перемагає. Нехай ваше бажання змінювати себе, досягати нових перемог не пропадає. Будьте прикладом для інших. За вами успіх Волині. Впевнена, що ми ще неодноразово почуємо ваші імена".
Самі ж спортсмени радіють, що у Фонді започаткували такий проект. Ні для кого не секрет, що бути спортсменом – задоволення, яке потребує матеріальних вкладень. Адже, щоб поїхати на змагання чи чемпіонати, потрібно чимало коштів. Отримані кошти юнаки та дівчата зможуть використати для cамовдосконалення та розвитку.

Юні дзюдоїстки з Любомля Дарина Ляшук та Катерина Пилипюк нагороду Фонду отримали за зайняті призові місця на чемпіонатах України. Посилені тренування, жага до перемоги та бажання бути найкращими дають бажаний результат. Дівчата вже заявили про себе на Чемпіонаті Європи з дзюдо. Вони впевнено кажуть, що своє життя планують пов’язати зі спортом.
Сертифікат на грошову винагороду отримала й юна боксерка з Горохова Ангеліна Бондар. Попри те, що цим видом спорту дівчина займається два роки, вона вже має численні нагороди. Любов до боксу юній спортсменці прищепив старший брат.

Тепер без цього виду спорту Ангеліна не уявляє свого життя.
Попри юний вік, ковельчанка Ольга Падошик уже має неабиякий успіх. Місяць тому дівчина повернулася з Будапешта, де проходив чемпіонат Європи з вільної боротьби. Торік Ольга зайняла друге місце. Рік посиленого тренування приніс бажаний результат. Ольга стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби. До слова, за здобутки в спорті Ольга вже отримувала стипендії Фонду. Тренер Ольги Олег Стус каже: такі винагороди дуже важливі для дітей. Вони дають впевненість юним спортсменам та заохочують працювати над собою.
З-поміж юних спортсменів вирізняється волейбольна команда КДЮСШ №1. Цьогоріч юнаки досягли результату, якого не було в Луцьку понад 10 років. На чемпіонаті України «Дитяча ліга» серед юнаків 2005 року народження команда посіла третє місце. За своє досягнення та наполегливість хлопці отримали сертифікати на грошову винагороду, що стануть стимулом працювати над собою та здобувати перемогу в майбутньому.
Багата на талановитих та обдарованих дітей обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів Волинського обласного центру «Інваспорт». Тренер-викладач Валерій Дружинович каже: грошова винагорода для юних спортсменів – це бонус до того, щоб діти прагнули більшого.
"Торік двоє наших вихованців Денис Остапук та Ксенія Токар отримували стипендію Фонду. Ця винагорода у великій мірі допомогла їм стати чемпіонами Європи, що проходив у Франції та переможцями Кубка світу, що проходив у Дубаях. Зараз вони цілеспрямовано готуються до чемпіонату світу", - розповів він.
І батьки, і тренери кажуть: це не лише нагорода, а й неабиякий стимул дітям працювати над собою та досягати нових вершин. Юні спортсмени радіють таким подарункам та запевняють, що не зупинятимуться на досягнутому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus