USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Історія нескорених: просять допомогти видати книгу про легендарну 51 ОМБр

9 Жовтня 2018 17:46
Журналістка Жанна Білоцька звертається до небайдужих людей з проханням допомогти видати книгу про історію легендарної 51 ОМБр.

Прохання про допомогу журналістка оприлюднила у Фейсбуці.

Як пише Жанна Білоцька, майже три роки тому вона започаткувала проект написання книги «51/14 – історія нескорених». Задум підтримали чимало людей, а це – більше тридцяти журналістів з Луцька, Нововолинська, Володимира-Волинського, Львова та інших регіонів.

«Найболючішими моментами були зустрічі з рідними загиблих. Оскільки доводилось знову ворушити рани і разом у спогадах переживати їхню біль втрати. Гадаю, не тільки мені, а й колегам було нелегко. Але це потрібно було робити насамперед заради того, щоб пам’ять про них жила», - розповідає вона.

Усі зібрані матеріали помістилися на 500 сторінках. Аби продовжити роботу та видати книгу, яка знаходиться у видавництві на редагуванні і над якою ще працюють фахівці, потрібні 140 тисяч гривень. Саме стільки вартує друк 1000 примірників.

«Команда, яка обіцяла підтримку, відмовилась її надати у повному обсязі. Причину пояснила. Це – її право і я не буду осуджувати. Я намагалась знайти гроші самотужки, та окрім водіння за ніс та затягування часу нічого не отримала. На якийсь момент з’явилась надія, що книга таки побачить світ, але після того як зменшу тираж. Однак ціна 500 примірників усього лише на 35 тисяч гривень нижча. Тож знову питання зависло у повітрі.

Віддати роботу в інше видавництво, яке б можливо дешевше надрукувало, не можу, оскільки по-перше маю відповідальність перед тим, яке взялось за роботу, і з яким була домовленість щодо друку. По-друге: книга не є комерційна. Бо не можна її продати матері і батькові, які втратили сина, дружині, у якої загинув чоловік, дітям, які залишились без батька, хлопцям, які пройшли полон, втратили здоров’я, вижили у котлах», - йдеться у дописі.

Цей проект, наголошує Білоцька, показав справжнє обличчя «патріотів» і тих, хто насправді любить державу. «Не кожен, хто одягнув вишиванку і кричить «Слава Україні», робить це щиро. І не кожен, кого вважають ворогом, є ним».

Тож, порадившись з колегами, журналістка звертається за допомогою до громадськості.

Усі охочі підтримати проект можуть перерахувати кошти на банківську картку, відкриту спеціально для видавництва книги: ПриватБанк: 5168757377148095 (Білоцька Жанна Петрівна).

«Про стан рахунку буду звітувати. Наперед щиро дякую», - наостанок додає журналістка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Створіть Показати IP 9 Жовтня 2018 19:23
Краще книгу про легендарні військові частини типу 95 дшб (там одних героїв України до десятка), 80 дшбр чи про легендарну 24 залізну дивізію (бригаду).Кому вони потрібні ті провали та прорахунки..
Я Показати IP 10 Жовтня 2018 05:34
про панамські офшори пеці і кодла а також про те як він став власником заводів -пароходів краще б написали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus