USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк приймає міжнародний турнір серед ветеранів міні-футболу

7 Грудня 2019 21:45
Традиційний міжнародний турнір з міні-футболу серед спортсменів віком від 40 років «Дружба без кордонів - 2019» стартував у Луцьку.

Дружні спортивні змагання з футзалу, які обласний центр приймає уже вдесяте, триватимуть протягом двох днів – 7 та 8 грудня. По завершенню турніру переможці отримають призи від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Оскільки турнір має міжнародний формат, традиційно в гості до Луцька приїхали футболісти з Білорусі та Польщі. Загалом участь у товариських матчах взяли 10 команд, серед яких: «Ветеран-Лучеськ» (місто Луцьк), Łada 1945 Biłgoraj (Польща),«Адамс» (місто Брест, Білорусь), АФК «Володимирівка», ФК «Львів», «Адамс» (місто Брест), АФК «Володимир», «Скала» (Луцьк), «Шахтар-Карраро» (Нововолинськ), «Ковель-Волошки» (Ковель), ФК «Володимирівка» (Волинь) та ФК «Будівельник» (Володимир-Волинський).
Футболіст із сусідньої Польщі Грегор Брила зауважив, що півроку тому луцька команда повернулася із подібного турніру в Польщі. А згодом і спортсмени із Łada 1945Biłgoraj отримали зустрічне запрошення до Луцька на аналогічний турнір із міні-футболу. Щодо оцінки професіоналізму луцьких футболістів, він зазначив, що луцька команда досить хороша, адже у спорті уже не перший рік, і польські спортсмени неодноразово програвали лучанам.

«Дякувати богу, що ми знову зібралися. Дуже хороша команда з Луцька. Багато хлопців грали у першій лізі, і це було помітно у матчі з нами, який ми програли. Але в дружніх турнірах результати – це не найважливіше. Але шанси на перемогу в луцької команди досить високі. Звичайно, ми йшли на турнір за перемогою – на змагання і не їздять програвати, - сміється. Якщо ми більше не програємо, можливо, зустрінемось з лучанами у фіналі завтра», - розповів Грегор Брила кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.
Разом із тим футболіст з Білорусі Микола Ярохович зазначив, що Брест та Луцьк – це міста-побратими. Особливо обласний центр Волині йому близький через те, що його дружина – лучанка.

«Брест та Луцьк – це міста-побратими. Я протягом десяти років приїжджаю в Луцьк, аби разом із своєю командою взяти участь в турнірах. Востаннє приїздив до Луцька влітку, на день прапора. Також запрошуємо хлопців із Волині на турніри ветеранів до нас, у Білорусь. Ми дружимо. Ми завжди готуємось до турніру дуже серйозно, багато тренуємось. Тоді відбираємо найбільш достойних та сильних гравців і приїжджаємо. Не завжди виграємо, але головне – це участь. Під егідою нашого ФК «Адамс» у Бресті буде проходити 17-й турнір, присвячений пам’яті ветеранів. І завжди у таких змагання беруть участь футболісти із Луцька та Нововолинського», - наголосив спортсмен.
Після того, як команди зіграли чотири гри, розпочалась урочиста частина дійства, під час якої були присутні виконувачка обов’язків директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради Катерина Шкльода, голова федерації футболу міста Луцька Василь Кохановський, керівник програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний та вдова трагічно загиблого керівника департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексія Веремійчика Анна Веремійчик. Його пам'ять вшанували пам'ять хвилиною мовчання.
Керівник програми «Волинь спортивна» Дмитро Піддубний зазначив, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підтримує проведення спортивних турнірів та змагань, що відбуваються у Луцьку та області. Він наголосив, що спорт та фізична культура – пріоритетний напрямок роботи Фонду. Усім учасникам він побажав яскравих вражень, цікавої гри та перемоги.

Остаточні результати запеклої боротьби стануть відомими по завершенню турніру завтра, 8 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus