USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Луцькі «янголята» отримали нове приміщення для занять

2 Квітня 2019 15:23
Нове комфортне приміщення, у якому проводитимуть заняття для дорослих та дітей з розладами спектру аутизму, отримали сьогодні, 2 квітня, члени «Спілки батьків людей-інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята».

Так, урочисте відкриття закладу приурочили до Всесвітнього дня поширення інформації про людей з аутизмом, який традиційно відзначають 2 квітня.

Варто зауважити, що ремонт новенького приміщення провели за кошти, виділені із бюджету міста.

«Cьогодні – надзвичайно важливий для нашої громадської організації захід. У Всесвітній день поширення інформації про людей з аутизмом, який традиційно відзначають 2 квітня, міська влада зробила нам величезний подарунок, якого ми чекали протягом семи років. Ми отримали нове приміщення, що стане головним осередком для дітей та дорослих з аутизмом у Луцьку. Саме тут вони зможуть реалізовувати свої здібності, готуватись до самостійного життя, отримувати насолоду від спілкування один з одним та волонтерами. Від себе особисто та від громадської організації хочу подякувати Луцькій міській раді за сприяння в отриманні цього приміщення та за ремонт, який у ньому провели», – висловила власну подяку міській владі Голова ГО «Янголята» Юлія Поліщук.
Вона зауважила, що нове приміщення – надзвичайно комфортне, оскільки у ньому є і великі просторі кімнати, і менші, а також вбиральня, що дуже важливо для «особливих» дітей.

Юлія Поліщук щиро подякувала раднику міського голови Ігорю Поліщуку за те, що посадовець посприяв в отриманні нового приміщення для «янголят». З її слів, за кошти з міської казни оплачуватимуть й комунальні послуги за користування приміщенням, адже на цьому етапі розвитку організація, що є неприбутковою, не може оплачувати їх самостійно.

Разом із тим, присутній на заході Ігор Поліщук зазначив, що щиро радіє гарній співпраці з «Янголятами», та дякує громадській організації за взаєморозуміння та дружні з міською владою відносини:

«Дуже приємно бути присутнім на цьому заході та констатувати такий хороший факт. Я обіцяю, що ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати «Янголятам». Добре, що нам вдалося отримати це приміщення та зробити у ньому ремонт. Сподіваюсь і батькам, і діткам тут буде комфортно й цікаво. Щиро сподіваюся, що Господь завжди буде допомагати й оберігати вас у вашій діяльності», – сказав посадовець.
По завершенню промов, вихованці ГО «Янголята» урочисто розрізали червону стрічку.
Опісля гості та учасники заходу взяли участь у невеличкому флешмобі на підтримку людей з аутизмом, під час якого запустили у небо повітряні кульки блакитного кольору.

Згодом усіх присутніх запросили оглянути приміщення. Так, першою «кинулася в око» простора кімната сонячно-жовтого кольору, у якій спеціально навчені фахівці проводитимуть групові заняття для людей з розладами спектру аутизму.
Блакитна кімната – трошки менша. У ній відбуватимуться індивідуальні заняття для "янголят«.
Однак, надалі приміщення розширюватимуть іще, облаштувавши додаткові кімнати для занять – обіцяють у громадській організації.

Після цього священники освятили і приміщення, і усіх присутніх.
До слова, згідно зі світовою статистикою, розладами спектру аутизму страждає одна дитина на сто п’ятдесят.

Як розповіла Інформаційному агенству Волинські Новини Юлія Поліщук, у Луцьку налічується близько 50-ти дітей із аутичним синдромом, в області – 150. Разом із тим ГО «Янголята», що займається адаптацією до самостійного життя «людей дощу» відвідують 35 вихованців.
"В організації ми від самого початку її існування. Дуже добре, що відтепер маємо нове приміщення, де зможемо займатися і реалізовувати таланти наших дітей. Це дуже добре, що є такі батьки, які об’єдналися навколо такої непростої ситуації. А тепер ще й, завдяки допомозі нашої влади, маємо нове приміщення, де діти зможуть працювати і займатися. Це дуже позитивний фактор, адже наші діти знаходяться в колективі, їх вчать працювати в команді, по-можливості вони спілкуються між собою«, – каже мама вихованця ГО «Янголята» Владислава Олена.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 1 квітня 2019 року в Палаці культури міста Луцька відбувся благодійний захід "Янголята в колі друзів" громадської організації «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята», присвячений Всесвітньому дню розповсюдження інформації про аутизм. Сюди завітали радник міського голови Ігор Поліщук, представники обласної влади, духовенства та небайдужих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мама Показати IP 2 Квітня 2019 18:09
Щира вдячність Ігорю Поліщуку за те, що постійно переймається проблемами особливих діток і ніколи не відмовляє у допомозі.
Лучани Показати IP 3 Квітня 2019 15:08
Серце радіє-щира дія!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus