USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Малюк із Волині з ураженням мозку самостійно з’їв своє перше тістечко

10 Грудня 2019 08:00
Після лікування в Китаї та кількох курсів реабілітації за рекомендаціями медиків із Піднебесної вдома п'ятирічний волинянин Роман Роїк із Володимира-Волинського, який майже з народження бореться за життя, почав самостійно жувати перемелену їжу.

За спиною у малюка пересадка печінки, зупинка серця на 10 хвилин, набряк мозку, кома, крововилив. Але попри невтішні прогнози лікарів, мовляв, дитина ніколи не зможе самостійно дихати, ковтати, та й довго «не протягне», нещодавно Ромчик скуштував перше у своєму сповненому болем й боротьбою житті тістечко.

Нагадаємо, волинянка Ольга Роїк більше 5 років бореться за життя свого сина. Перші проблеми у Ромчика помітили в перший місяць його життя. Тоді лікарі сповістили батьків, що в печінці відсутні протоки, що призводить до її цирозу. Після трансплантації печінки у хлопчика трапилась зупинка серця, як наслідок - набряк мозку, кома, крововилив. І українські, й польські лікарі поставили на житті Ромчика «крапку», мовляв, малюк – приречений, а, якщо і житиме – то у вегетативному стані. Через рік, вже в Україні, у хлопчика трапився крововилив. Операція на голові. Лікарі не давали жодних шансів на життя. Однак, попри страшні прогнози медиків, після операції Роман почав самостійно дихати, почав їсти мелену їжу. В Україні його лікувати не бралися, але батьки знайшли клініку в Китаї, яка лікує уражений мозок.

Протягом тривалого часу батьки дитини не без допомоги небайдужих людей збирали кошти на лікування сина за кордоном, утім медики з Юньченя після тижня обстежень відмовились лікувати дитину – мовляв, це найважчий випадок в історії клініки. Однак мама Ромчика не здалася й знайшла іншу клініку в Китаї, де погодилися допомогти Роману. І яким же було їхнє здивування, коли хлопчик з Волині шокував місцевих лікарів позитивною динамікою.

«Без перебільшень скажу, що китайські медики розбудили сплячий мозок мого сина», - розповідає кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини мама дитини Ольга Роїк.

Читати ще: СПРАВЖНЄ ДИВО: У КИТАЇ РОЗБУДИЛИ «СПЛЯЧИЙ МОЗОК» 4-РІЧНОГО ВОЛИНЯНИНА

Після приїзду з Китаю батьки продовжили лікування Романа вдома, в Україні.

«Вдома приймаємо уколи і ставимо систему у вену. Препарати китайські. У результаті, Ромчик їсть хоч і мелену їжу, але все через ложку. Дуже рідко їмо через пляшку. Це прогрес, бо у дитини працює щелепа, м’язи. Після курсу уколів для відновлення зорового нерва активніше працюють очки. Це не може не тішити. Тому у лютому 2020-го року знову хочемо поїхати до Китаю, аби пройти ще декілька пару курсів лікування. Річ у тім, що Ромчику необхідні спеціальні ін’єкції, які роблять у скроню – на жаль, українські медики не беруться робити такі уколи. До того ж у синочка великі проблеми з венами. Катетери поставити майже нереально. Це знають ті мамочки, в яких дітки після пересадки печінки. В таких діток вен майже немає. Як важко дивитися на синочка, якому не могли з першого разу поставити катетер -, він плаче і я біля нього і розумію, що нічим допомогти не можу», - розповідає пані Ольга.
Почав видавати звуки, з'їв перше у житті тістечко, ховає сіднички, коли бачить укол

Окрім того, мама хлопчика зазначила, що якщо до поїздки у Китай їздив у візочку лише в лежачому положенні, то тепер хоче їздити лише у сидячому.

«Новим для нас є і те, що Рома почав концентрувати погляд на телевізорі. Почав видавати звуки. Нечасто, але починає «гудіти», коли втомився. До цього жодного звука не видавав. Також намагається самостійно заховати сіднички, коли бачить, що будуть робити ін’єкцію. Уже розуміє, що буде боляче і реагує. А ще синочок вперше у своєму житті почав їсти тістечко «Кіндер». Це його перша солодка продукція, з якою він не давиться, не кашляє. Дасть Бог, помаленьку будемо жувати і їсти все, що їдять звичайні дітки.

Утім, для чергового курсу лікування у Китаї знову потрібні чималі кошти, та родина Роїків уже вичерпала всі фінансові ресурси, більше того – у сім’ї великі борги. Однак, поїздка до Піднебесної – це єдиний шанс для Романа та його батьків хоч якось покращити стан дитини.

Китайські медики кажуть, що здорові клітини можуть перейняти функцію пошкоджених

«Дитина ще росте, як і її мозок. Тому здорові клітини можуть перейняти функцію пошкоджених. Утім, для позитивних результатів потрібно докласти титанічних зусиль. У Китаї нам проводили не лише реабілітацію, а й лікували медикаментозно – робили ін’єкції у скроню для відновлення зорового нерва. У Ромчика нормально розвинені очі, сигнал iз мозку йде, але нерви зазнали ураження, коли у дитини зупинилося серце і дихання», - розповідає Ольга.

У Китаї жінці пообіцяли, що пошкоджені нерви та ділянки мозку ще можна відновити спеціальними препаратами.

«Я на власні очі бачила таке диво там, у Китаї. Ми й в Україні колемо ліки, що вартують тисячі доларів, адже лікування припиняти не можна. У лютому плануємо летіти до Китаю на другий курс. Тамтешні лікарі кажуть, що є реальні шанси поставити дитину на ноги. Але з допомогою палички. Я відповіла йому: «Ми станемо на ноги і без допомоги палички». Ромчик вперто спростовує усі діагнози та невтішні прогнози, він – диво! Результати обстежень показують одне, а він робить протилежне. І навіть китайські спеціалісти не беруться цього пояснити. Шкода тільки, що все впирається в гроші, адже один курс лікування в китайській клініці вартує15 тисяч доларів. А нам потрібно мінімум шість», - каже мама Ромчика.

Окрім Романа, сім'я Роїків виховує доньку Софійку, яка, фактично, не бачить ні мами, яка постійно доглядає та лікує братика, ні тата - змушеного клято працювати, заробляючи гроші для утримання родини на заробітках закордоном.

«Збір іде дуже повільно і це надзвичайно засмучує. Велике дякую усім за підтримку, за теплі слова, за віру в мого синочка. Повірте, кожна гривня до гривні закриває збір. Я дякую людям, яких я в житті не бачила, але я відчуваю на відстані їхню підтримку – такі люди завжди прийдуть на допомогу. Ви не уявляєте, як це приємно, коли ти дуже далеко від дому,а тобі пишуть,телефонують і запитують,як справи, бо хвилюються. Низький вам всім уклін. Ми вас любимо. Не залишайте нас, будь-ласка. Ви нам так потрібні», - просить про допомогу мама Романчика.

Тож давайте допоможемо Ромі й надалі радувати батьків своїми досягненнями і у приємному сенсі шокувати ними медиків – попри усі прогнози та діагнози!

Усі охочі допомогти можуть переказати кошти за такими реквізитами: 5168 7573 9487 3857 Ольга Роїк (мама).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus