USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Мама 2-річної лучанки Саші, яка померла від пневмонії, переказала 90 тис. на лікування важкохворих

15 Березня 2020 09:00
Олена Філімонюк, мама 2-річної Саші, яка більше місяця боролася за життя після важких ускладнень від пневмонії та померла 24 лютого цього року, переказала гроші, призначені для порятунку життя її донечки, дев'ятьом важкохворим волинянам. 90 тисяч гривень, які завдяки небайдужим людям вдалося зібрати на лікування Саші, лучанка передала тим, хто цього потребує – по 10 тисяч гривень кожному.

Про це повідомила кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини Вікторія Семенюк.

«З Оленою нас познайомила біда. Все почалося з того, що одного разу я випадково побачила у соціальних мережах допис-благання молодої вчительки з Луцька про допомогу дворічній донечці, яку паралізувало після пневмонії. Горе жінки сильно зачепило мене, тому одразу почала шукати її номер телефону, і таки знайшла через спільних знайомих. На жаль, і мені самій колись доводилось чергувати під дверима реанімації у той час, коли лікарі рятували мою доньку. На щастя, Бог її врятував, і діагноз медиків виявився хибним, тож за тиждень донечка одужала. А от з маленькою Сашунею було все складно. Тому ми з Оленою постійно підтримували зв'язок, спілкувалися. Я підтримувала її, як могла. Згодом через нашу редакцію Олену знайшли українські емігранти у Португалії. Зокрема, матеріальну та моральну підтримку жінці організувала лучанка Мирослава Мартинюк, яка протягом тривалого часу мешкає та працює у Лісабоні. Ми і ще сотні, тисячі людей, робили все для того, щоб врятувати дівчинку. Допомога надходила з усіх куточків України та з-за кордону. І коштів вистачало, і небайдужих сердець… Але, на жаль, Господь вирішив забрати це маленьке янголятко із золотистими кучерями до себе. Не пам’ятаю, як з трояндами та іграшковою мишкою дійшла до церкви, де прощалися з Сашенькою. Біль, сум, сльози… А через деякий час Олена подзвонила мені й сказала, що, попри те, що її донечці не судилося вижити після важкої недуги, вона хотіла б допомогти тим, хто цього найбільше потребує. І попросила підказати імена та прізвища волинян, які, як і маленька Саша, ведуть боротьбу за життя», - розповідає журналістка.

Тож, порадившись спочатку із Вікторією, а тоді зі своїми рідними, Олена Філімонюк, вирішила розділити усі кошти, які небайдужі скидали їй на рахунок, у рівних сумах між дев'ятьма важкохворими волинянами.

«Я щиро вдячна всім тим, хто допомагав моїй дівчинці не лише фінансово, а й у духовно. Тому я і моя родина вирішили, що ті кошти, які лишилися, повинні піти на порятунок людей, які цього дуже потребують. Люди бувають різні, але найголовніше, аби ми залишились чесними перед собою. На жаль, моєї донечки уже не повернути. Але ці гроші повинні були врятувати життя людини, тож нехай так і буде! Я дуже вдячна усім, хто не пройшов осторонь. Нехай всі добрі справи вам повернуться сторицею», - прокоментувала свій вчинок Олена Філімонюк.

Попри те, що кошти на рахунки важкохворих волинян жінка перевела ще 4 березня, через власну скромність, вона довго вагалася й не хотіла розповідати про свій вчинок публічно. Втім, коли почула на власну адресу закиди від знайомих «а де ж гроші?», то вирішила оприлюднити інформацію.
Тож фінансову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень від матері, людяність і честь якої не зламало велике горе, отримали:

Батьки 5-місячної Емілії Клімук, яка, незважаючи на свій ще зовсім маленький вік, змушена боротися із складним захворюванням. Медики виявили в дитини об'ємні новоутворення (пухлини) в ділянці потилиці зліва, а також пухлинні утворення на рівні С1- С2 (дуже великий ризик пошкодження корінців) шийного та Th 7 - Th11 грудного відділу хребта. Їй поставили діагноз «Нейрофіброматоз І типу». Про це свідчать результати обстеження із заключенням лікарів, які надали батьки дівчинки.
Реквізити для допомоги:

Рахунки в ПриватБанку ГРН - 5168757394862157 Клімук Марія USD-(долари) KLIMUKANDRIIUA913052990000026205884432067EUR -(євро)KLIMUKANDRIIUA203052990000026200884432448 @ Kovel

Родині Ковалів із села Облапи Ковельського району, які рятують життя 4-місячної Божени, яка має тяжку недугу – стеноз прямої кишки. Уже на 35 тижні вагітності батьки дізналися про вроджену патологію і поїхали народжувати до Києва. На 3-й день після народження дівчинку прооперували в київській поліклініці Охматдит.

Зараз дівчинка живе зі стомою. У подальшому їй необхідні будуть ще операції. Невдовзі знову потрібно їхати до Києва на наступний запланований операційний етап.
Реквізити для допомоги:

НОМЕР КАРТКИ 5168 7574 0576 1497( Мама Коваль Ольга Миколаївна.)

Батькам маленького мешканця Ківерців Максима Грицишина, 10.05.2019 року народження. Хлопчику лікарі поставили невтішний діагноз – міліарна атрезія, цироз печінки, синдром портальної гіпертензії в стадії декомпенсації, варикозне розширення вен стравоходу ІІІ ст, гіперспленізм ІІст, хронічна печінкова недостатність, хронічна енцифалопатія. Хлопчик потребує складної операції з пересадки печінки. На жаль, в Україні не так багато лікарів готові взятися за цей випадок. Після обстежень виявили, що батько хлопчика Андрій може стати донором для сина. За пересадку готові взятися в клініці «Оберіг», але сума непідйомна для батьків.
Реквізити для допомоги: ПриватБанк 5168 7573 4420 0466. (Грицишин Олена Василівна - мама хлопчика). Номер для контактів: 095 5197052.

Татові 3-річної Катрусі Ребрини, у якої на початку 2020 року виявили новоутворення нирки. Врятувати життя маленької волинянки можуть в Білорусі, коштуватиме це близько 66 тисяч доларів. Для сім’ї зібрати таку суму – нереально, тому просять волинян допомогти врятувати життя маленької Каті.
Реквізити для допомоги:

5168 7422 0690 3720 - Віктор Ребрина (карта ПриватБанку тата)

На лікування 10-річного Юрія Брузьдзинського із Луцька, якого виховує мама з бабусею. 29 січня цього року лікарі з Білорусі поставили йому страшний діагноз – гострий лімфобластний лейкоз (рецидив). Дитина потребує пересадки кісткового мозку. Загальна сума, яка необхідна, – 210 тисяч доларів. Родина немає таких грошей на лікування.
Реквізити для допомоги:

4149 4991 1697 6752 Бесчастнова Валентина Григорівна (картка бабусі Юрчика).

На лікування 40-річної ковельчанки Ірини Куяви, у якої виявили рак - вторинний мієлодиспластичний синдром, рефректарна анемія, саркома м’яких тканин правого стегна. Зараз Ірина пересувається лише на милицях. Аби отримати можливість самостійно ходити та влаштуватися на роботу, їй необхідна операція – ендопротезування обох кульшових суглобів. Її вартість – 160 тисяч гривень. Ірина Куява самотужки виховує доньку, яка теж має інвалідність. У дівчинки - синдром Картагенера-Зіверта, бронхоектатична хвороба обох легень, хронічний пан-синусит.
Реквізити для допомоги:

Номер картки банку Приват: 5168 7574 0949 5597

На лікування Дарія Зажицького – 21-річного юнака, у якого медики діагностували лімфому крові. Здавалося б, у колишнього спортсмена, бійця ММА, життя лише починається – на Новий рік хлопець зробив пропозицію руки і серця коханій, планував створити сім’ю, але важке захворювання внесло власні корективи...Тож тепер Дарію потрібно виборювати власне право на життя не на октагоні, а в реальності - день за днем.
Реквізити для допомоги:

4149 4993 4412 6287 Зажицький Дарій Русланович 5375414102545711 Моно банк

Івановій Вірі Степанівні, бабусі 17-річного юнака Дениса Пахомюка, який 5 років поспіль бореться з раком. Нещодавно у хлопця стався рецидив - хвороба повернулась. Єдиний шанс на порятунок – пересадка кісткового мозку. Юнака виховує самотужки бабуся, якій дороговартісне лікування не під силу. Тож волинян просять допомогти врятувати школяра.
Реквізити карти ПриватБанку бабусі Дениса: 5168 7573 4566 2409 Отримувач: Іванова Віра Степанівна

Також Олена Філімонюк переказала 10 тисяч гривень на лікування колеги - заступника директора з виховної роботи НВК №26 Наталії Петрівни Данильчук, яка бореться з онкологією.

Нагадаємо, наслідки важкої двобічної пневмонії змусили дворічну Олександру Філімонюк із Луцька балансувати на межі життя і смерті. Більше місяця дитина перебувала у критично-важкому стані у відділенні інтенсивної терапії Волинської обласної інфекційної лікарні. У дівчинки паралізувало всі кінцівки. Вона перебувала на штучній вентиляції легень, адже через параліч дихальних шляхів не могла дихати самостійно. На жаль, 24 лютого мама Саші повідомила, що дитина померла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ком Показати IP 15 Березня 2020 09:18
Молодець!!! Гроші нічого не варті
Справедливість до Ком Показати IP 15 Березня 2020 13:36
Іноді життя коштує грошей. На жаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus