USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже 1400 військово­службовців отримали фінансову допомогу від Фонду Ігоря Палиці

14 Червня 2018 19:00
За час ведення бойових дій на сході України Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» виділяє кошти на лікування поранених, допомогу сім’ям загиб­лих, реабілітацію демобілізованих.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Майже 1400 військово­службовців, які повернулися з АТО, отримали фінансову допомогу. Знач­ні кошти спрямовували на підтримку військових частин, добровольчих батальйонів, формувань охорони громадського порядку, закладів охорони здоров’я, волонтерських організацій тощо.

У 2014 році волинський скульп­тор Віктор Семенюк виставив на аукціон ковані скульптури, щоб допомогти 14-й окремій механізованій бригаді.

З ініціативи Ігоря Палиці Фонд викупив колекцію ексклюзивних експонатів. За виручені кошти придбали три позашляховики, які відправили у зону АТО. Таким чином вдалося допомогти військовослужбовцям та зберегти унікальну колекцію кованих виробів, яка досі експонується у вежі Луцького замку.


Війна лишає по собі не лише зруйновані міста, а й понівечені душі тих, хто повертається із фронту. «Зігрій душу» – проект, покликаний допомогти військовослужбовцям адаптуватися до мирного життя. Його започаткували волонтери Ковельського центру допомоги 14-й ОМБР, а фінансово підтримав Фонд Ігоря Палиці. У рамках проекту сотні військово­службовців Волині пройшли реа­білітацію в санаторно-курортних закладах та базах відпочинку, працюючи з психологами та психіатрами, відвідуючи сеанси арт-терапії та лікувальні процедури.


Психологи кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності СНУ імені Лесі Українки за сприяння Фонду майже три роки проводили щомісячні психологічні заняття з реабілітації родин учасників АТО. Фахівці надавали індивідуальні консультації, проводили заняття в групах та дитячу арт-терапію, на базі готельного комплексу «Маєток» під Луцьком. У рамках проекту «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям» відбулося 18 заїздів. Реабілітацію пройшли 108 сімей, яким довелося відчути весь жах війни.


Антитерористична операція на сході України стала випробуванням на єдність і не залишила байдужим жодного українця. У час, коли армія виявилася неготовою захищати державу, об’єднали зусилля благодійники, меценати, волонтери та всі свідомі люди, аби зберегти незалежність, яку століттями виборювали українці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus