USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На молитовному сніданку у Луцьку зібрали майже пів мільйона гривень

13 Вересня 2021 13:14
Кошти, зібрані під час Третього молитовного сніданку Волині, продовжують надходити на рахунок Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства.

Нагадаємо, 10 вересня у приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка у Луцьку відбувся Третій молитовний сніданок Волині. На заході було присутньо близько 200 учасників – представники релігійних організацій, меценати, бізнесмени, науковці, медики, педагоги, учасники бойових дій тощо.

Люди різних професій, статків, політичних та релігійних поглядів об’єдналися заради збору коштів на діагностичне обладнання для неонатального центру Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства, а саме – приладу для проведення амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії для діагностики патологічних відхилень у діяльності центральної нервової системи новонароджених. Усі присутні могли взяти участь у благодійному зборі, перерахувавши гроші на розрахунковий рахунок медустанови, або ж скориставшись скриньками, що їх було розставлено у залі, зробити анонімні пожертви.

Як розповіла директорка об’єднання Ірина Горавська, уже на рахунки надійшло 488,5 тисячі гривень і кошти продовжують перераховувати.

«Лише у п’ятницю ми надали рахунки, а потім були вихідні, тож це не остаточна сума. Ми очікуємо, що буде зібрано пів мільйона. На обладнання потрібно 1,1 мільйона гривень, тож будемо звертатися ще до меценатів, щоб закрити цю потребу», - повідомила вона.

До слова, 200 тисяч гривень на діагностичне обладнання для неонатального центру пожертвував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Сертифікат на цю суму під час Третього молитовного сніданку Волині очільниці Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства Ірині Горавській вручила голова правління Фонду Катерина Шкльода.

Варто наголосити, що гіпоксично-ішемічні ураження центральної нервової системи є однією з основних причин захворюваності немовлят. Саме через це рання діагностика таких порушень має вкрай важливе прогностичне значення. Амплітудно-інтегрована електроенцефалографія є обов’язковою при проведенні терапевтичної гіпотермії. Лікування, що базується на результатах такого моніторингу, зменшує глибину ушкодження нервової системи та вираженість неврологічного дефіциту в майбутньому.

Як раніше повідомляли, цього року медоб’єднання отримало Орден святого Пантелеймона в номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 13 Вересня 2021 13:54
по 2 тисяч -з чоловіка , а могли б більше.
!!! Показати IP 13 Вересня 2021 15:03
А бюджетні затрати які?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus