USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Онкохворій волинянці потрібна допомога, аби остаточно здолати хворобу

3 Червня 2019 11:50
Руслана Смаль із Деревка, 1977 р.н., має двох синів-студентів. Найбільшою її мрією є побачити, як вони підуть дорогами самостійності, благословити їх на створення власних сімей. Але для цього їй треба подолати онкологію, допомогти закінчити боротьбу з якою може кожен небайдужий.

Руслана Іванівна раніше працювала продавцем у сільському магазині, виховувала своїх синочків, раділа кожному дню, пише Любешівська газета "Нове життя".

Але її життя змінилося в одну мить, коли у 2014 році лікарі поставили їй страшний діагноз – онкологія по гінекології. 21 січня того ж року лікарі Інституту раку імені Ломоносова у Києві провели операцію. Однак важка хіміотерапія, котру необхідно було пройти після операції, дуже негативно вплинула на організм, зокрема дала ускладнення на роботу сечового міхура. Тому довелося зробити ще дві операції на цей орган.

Та страшна недуга повернулася – у 2016 році стався рецидив онкології. Однак лікарі зі столиці та Луцька відмовилися оперувати. У дуже тяжкому стані жінку в кінці вересня 2018 року доправили до Наукового центру онкології та радіології ім. М.М. Олександрова Республіки Білорусь. Там провели обстеження (вартість – 2 тис. доларів) та операцію (10 тис. дол.) із видалення пухлини. Але на цьому боротьба із недугою не закінчилася. Адже після оперативного втручання треба ще пройти тривалий курс хіміотерапії.

Половину шляху жінка уже подолала. Але для повної перемоги потрібно обов’язково його завершити. Однак для цього необхідні великі кошти – один курс хіміотерапії коштує більше тисячі доларів. А ще ж на завершення потрібно обов’язково пройти обстеження, яке коштує теж більше тисячі умовних одиниць.

Для сільської родини самотужки це непосильно. Активно допомагали у цьому односельчани, проводили збір коштів по населених пунктах Любешівського та Камінь-Каширського районів. Але зібраної суми виявилося недостатньо для закінчення лікування. Тож родина Смалів-Поремчуків звертається до усіх небайдужих людей із проханням допомогти подолати цю страшну недугу.

Номер картки Приватбанку на імя Смаль Руслани Іванівни 5168742717349405.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus