USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Шельвівська школа отримала кошти на заміну вікон

11 Квітня 2018 14:56
Шельвівський ЗОШ Локачинського району під час останньої сесії Волинської облради виділили 195 тис. з обласного бюджету на придбання вікон.

Попередньо депутати обласної ради Вячеслав Рубльов і Михайло Скопюк разом із заступником голови Затурцівської об’єднаної територіальної громади Василем Демидюком зустрілися із жителями села в освітньому закладі задля обговорення актуальних проблем. Тоді й жителі громади висловили надію про виділення коштів на завершення енергоощадної програми у місцевій школі.

За словами директора навчального закладу, старим вікнам уже 30 років і з ними намучилися і вчителі, і діти, і батьки, адже втрати тепла – колосальні. Частину вікон із центрального входу три роки тому замінили на металопластикові, частина – ще дерев’яні. Лишилося встановити 42 вікна та 8 дверей.

Минулоріч на сесії Волинської обласної ради у листопаді уже було виділено 200 тисяч гривень на заміну вікон, але через бюрократичні зволікання управління освіти кошти вчасно не використало і відповідно до чинного законодавства, гроші повернулися назад, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

«На жаль, рішення обласної ради про виділення коштів на заміну вікон було не реалізовано, – зазначив керівник фракції УКРОП в обласній раді, радник голови облради Вячеслав Рубльов.
– Тепер Шельвів належить до об’єднаної територіальної громади і обласна рада має змогу напряму скеровувати фінансування на потреби села. ОТГ – найкращий розпорядних коштів, бо ніхто не зацікавлений у поверненні коштів. Думаю, проблем із використанням фінансових ресурсів уже не буде».

Керівник укропівців в обласній раді під час зустрічі із жителями села пообіцяв дотриматися попередніх обіцянок і сприяти повторному виділенню коштів для заміни вікон у школі . Цю думку підтримав і його колега – депутат облради Михайло Скопюк.

Тож вже 4 квітня рішенням сесії обласної ради для Шельвівської ЗОШ були скеровані кошти і вже в квітні громада матиме змогу працювати над їхнім освоєнням.

Вячеслав Рубльов запропонував активістам села не зупинятися і братися за підготовку нових ініціатив, що можуть фінансуватися за рахунок коштів обласного бюджету. Як відомо, з квітня триватиме конкурс міні-проектів вартістю до 100 тисяч гривень, які реалізовуватимуться у співфінасуванні із громадою. Частка власних коштів при цьому – 10 відсотків.

«Головне – ініціативність та обізнаність про проблеми села, – переконаний депутат. – Уже із квітня розпочнуться роботи із освітлення в селі Шельвів та із заміни вікон у школі. Звичайно, питань багато і вирішити водночас їх неможливо, але потрібно постійно працювати для цього».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus