USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У хатині бабусі з волинського хутора, яка ніколи не спала, щоб не згас вогонь, тепер є світло. Відео

23 Січня 2022 19:19
Старість, холод, розчарування і темінь … Їй 86 і вона мешкає сама-однісінька в хатині посеред поля. Таким побачили життя бабусі Ганни волонтери, коли завітали до її оселі вперше. Відтоді минув місяць.

Про те, як змінилося життя старенької за цей час, повідомляє волонтерка Анастасія Рудик на своєму каналі Рожева душа.

Ще місць тому 86-річна Ганна, яка живе в хатині у полі поблизу села Кримне Старовижівського району, була без світла та інших благ цивілізації. Попри складні умови життя, старенька не скаржилася на долю. Казала, що замолоду мала багато женихів, але матері не покинула, тож додівувалася до глибокої старості.

Згодом волинянка взяла участь у соціальному ток-шоу на одному із центральних телеканалів. Аби транспортувати волинянку до столиці, волонтерам довелось її нести на руках до авто через поле.

Напередодні Нового року відбулася четверта поїздка волонтерів до бабусі, під час якої вони утеплили дім, замінили вікна та прибрали в помешканні. Колись захаращена старенька оселя із чорними від кіптяви стінами та стелею стала святково пахнути хвоєю ялинки, фруктами та ігристим.
Оселя бабусі під час першого візиту волонтерів
Хатина сьогодні


Читати ще: На волинському хуторі мешкає бабуся, яка «прожила вік дівкою» і не спить, щоб не згас вогонь. Відео

Під час фінальної поїздки, про яку йдеться у випуску, старенькій змурували грубку, на якій вона зможе куховарити. До цього жінка споживала лише холодну їжу й ту, яка не потребує приготування.

«Щоразу, як ми приїжджали до бабусі, вона говорила нам про необхідність підключити їй світло. Все своє життя вона жила без нього. Коли під час ефіру на одному із ток-шоу бабусю запитали про її мрії, вона також сказала, що мріє про світло в оселі. Ми розуміємо, що провести стаціонарне освітлення у поле для самотньої старшої людини недоцільно, та й дуже дорого. Але для тих, хто шукає, вихід завжди є», - зі сльозами радості на очах розповідає Анастасія Рудик.


Тому поруч із будинком пенсіонерки встановили сонячні панелі, аби на різдвяні свята кімнати старенької оселі наповнилися світлом, якого там ніколи не було.

Відтепер бабуся Ганна має достатню кількість електроенергії, а ще - портативний холодильник, який їй принесли волонтери, аби продукти не псувалися.

«В хатині баби тепер тепло, вона може заряджати телефон, слухати радіо і, звісно, освітлювати помешкання. За це світло ми дякуємо ТзОВ «KERBIS» в особі Романа Свіржевського. Ви зробили надзвичайну справу. І завдяки вам бабуся сьогодні щаслива.

Коли ми розпочинали цей проект, то навіть не думали, а бабуся й не мріяла, що у святковий день вона буде в теплій хатині та зі світлом», - каже зворушена Анастасія.

Крім того, із хатини виселили на вулицю трьох собак, які жили, їли та випорожнялися в приміщенні. Для тварин облаштували спеціальну годівничку і замовили теплу буду.

А щоб песики могли безперешкодно провідувати господиню, у хатині зробили маленькі дверцята, через які тварини можуть заходити в помешкання і виходити звідти.

Читати ще: Вперше сказала, що їй тепло: на Волині волонтери утеплили дім бабусі, яка ніколи не спала, щоб не згас вогонь

Анастасія пригадала, що коли вперше разом із однодумцями приїхали до бабусі Ганни і переступили поріг її житла, то була шокована, а потім її охопив розпач.

«Допомогти дуже хотілося, але ми не знали, з чого почати, як бути далі. Крок за кроком ми почали робити певні дії, які поклали початок добрій справі. Зокрема, створили робочий чат у соцмережах, де провели не одну сотню годин, зустрічі, обговорення з майстрами. Була проведена колосальна робота. І сьогодні ми бачимо щасливу і відкриту посмішку бабусі, вона випромінює дуже світлу енергетику. Вона сказала, що знову повірила в людей. Ми розуміємо, що це Різдво для неї особлив: бабуся тепер живе у теплій хатині, в якій лунають колядки, зі світлом і кутею на столі».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олександр Показати IP 23 Січня 2022 21:32
Спробуйте не поспати кілька днів і не меліть дурниць (не повторюйте їх за бабцею)
Ліна Показати IP 23 Січня 2022 21:56
Треба вже щоб волонтери керували державою,з них більше толку!!!
Враження Показати IP 23 Січня 2022 22:07
Справжнє кіно зі щасливий кінцем. Файна дівчинина з величезним серцем зробила дійсно толковий і корисний проект. Многії літа всім!
лучанин Показати IP 23 Січня 2022 22:19
аби ті панелі не покрали місцеві алкаші, як і холодильник
в Показати IP 24 Січня 2022 09:47
скотство проживає на волині
Ірина Показати IP 24 Січня 2022 21:20
Щоб собаки жили і гадили в хаті - бабця сама запустила їх, щось в цій історії багато недоноворено. А як там вагітна заміжня сирота що хату видирала у сільраді, цікаво свіжі байки почитати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus