USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку батьки та вчителі змагалися на волейбольному майданчику

6 Квітня 2018 18:06
Шквал емоцій, азарт та драйв вирували на волейбольному майданчику Волинської ОДЮСШ ввечері 3 квітня. Батьки та вчителі луцьких школярів змагалися у волейбольному турнірі, що його другий рік поспіль організовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомили у прес-службі Фонду.

Як зазначив керівник програми Фонду «Волинь спортивна» Олексій Сорокун, ІІ турнір з волейболу серед учителів та батьків учнів закладів загальної середньої освіти міста Луцька покликаний популяризувати спорт та здоровий спосіб життя серед дітей та дорослих.
– Засновник Фонду Ігор Палиця переконаний, що спорт – це найкраща інвестиція у майбутнє, тому спортивні проекти в пріоритеті у роботі Фонду, – зауважив Олексій Сорокун. – Дякую усім навчальним закладам, адміністраціям шкіл, учителям, батькам за те, що взяли участь у турнірі. Також дякую всім, хто долучився до організації змагань. Зокрема, велике спасибі Богуславу Галицькому, директору ОДЮСШ, за те, що пішов нам назустріч та надав приміщення спортшколи, аби турнір проходив на найвищому рівні.

Загалом, участь у турнірі взяли 15 шкіл. У фінальну частину вийшли команди восьми навчальних закладів: НВК №9, ЗОШ №11, гімназії №14, ЗОШ №19, ЗОШ №20, НВК №22, НВК №24, НВК №26. За підсумками півфіналу за головний кубок вели боротьбу минулорічний чемпіон НВК №26 та бронзовий призер НВК №9. За третє місце змагалися команди гімназії №14 та ЗОШ №20.

Доки на майданчику тривала напружена боротьба, на глядацькій трибуні вирували не менші пристрасті. Підтримати шкільні команди прийшли учні, вчителі, батьки та небайдужі до волейболу люди. Один з найактивніших уболівальників – директор НВК №9 Олександр Дубина.

– Чудова гра, море емоцій, я отримую велике естетичне задоволення, спостерігаючи за командами, – ділиться враженнями директор. – Діти мають можливість повболівати за своїх батьків, побачити, що здоровий спосіб життя – це класно. Такі змагання – найкращий приклад для дітей. Їх потрібно впроваджувати і продовжувати надалі.
Серед тих, хто відстоював честь НВК №9, – тато і мама восьмикласника Данила Андрійчука.

– Я дуже сподіваюся, що нам вдасться хоч трішки запалити в дітях любов до спорту. Вони завжди дивляться на батьків, наслідують їх. Думаю, такі турніри якнайкраще можуть допомогти популяризувати спорт серед молоді, – каже Юліана Андрійчук.

У команді гімназії №14 грали батьки, вчителі, навіть заступник директора з господарської частини. Капітан команди, вчитель фізкультури Надія Нечепа каже: найважче було збирати команду на тренування, адже кожен зайнятий своїми справами.

– Деякі діти доволі здивовані, що їхні батьки беруть участь у змаганнях, деякі, спостерігаючи за дорослими, самі почали ходити на тренування. Діти, які раніше не цікавилися спортом в принципі, бачать, що здоровий, активний спосіб життя важливий у будь-якому віці.

Торік гімназія №14 не вийшла з групового етапу волейбольного турніру, цьогоріч опинилася за крок до фіналу.

Після напруженої боротьби місця розподілилися таким чином:

1 місце – НВК №26;

2 місце – НВК №9;

3 місце – ЗОШ №20.

Тетяна та Вадим Богоноси, які грали за команду НВК №26, де навчається їхній син Матвій, кажуть: перемога далася нелегко, боролися за кожен м’яч. Та результат виправдав усі старання.
Не приховує радості й директор школи Іван Леуш, адже НВК №26 другий рік поспіль лишає перемогу за собою.

– Нашій перемозі передували наполегливі тренування. Більшість гравців нашої команди – батьки. Вони власним прикладом доводять, що спорт – це цікаво й корисно, – констатував Іван Леуш.
По завершенню змагань відбулася церемонія нагородження. Крім кубка чемпіонів, дипломів та медалей, призери турніру отримали сертифікати на 3,4, 6 тис. грн відповідно на придбання спортивного інвентарю для шкіл. Без подарунків не залишилися й інші команди-учасниці. Усі 15 навчальних закладів, які брали участь у турнірі, отримали волейбольні та футбольні м’ячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus