USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У селищі Рожищенського району побудуть дитячий майданчик

12 Квітня 2018 23:06
Облаштування довгоочікуваного дитячого майданчика в селищі Дубище Рожищенського району стало предметом обговорення місцевих жителів із депутатом обласної ради від партії УКРОП Вячеславом Рубльовим.

Мами з дітьми прийшли поспілкуватися із селищним головою, представниками обласного та районного осередку партії УКРОП, аби важливе для громади питання зрушилося із місця, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Дубище – доволі велике селище, а от зони для відпочинку дітей немає. Хоча простори населеного пункту дозволяють знайти ділянку для облаштування дитячого майданчика. Місцеві жителі уже придивилася вільну територію між церквою і ФАПом, подалі від дороги.

«У селищі приблизно 600-700 діток, а відпочивати з ними немає де, – розповідає керівник ініціативної групи, молода мама Олена. – Вже десяток років не можемо побудувати дитячий майданчик. Хочемо, щоб він став місцем для розвитку дітей. У перспективі, можливо, поряд ще облаштуємо футбольне поле. Уже самі хотіли це зробити, але у нас дозволу немає, сертифікації не можемо забезпечити».

Мами, які завітали на збори, розповідають, що уже старших діток виростили, а питання так і не вирішене. Сподіваються, хоч меншим буде місце бавитися.

«Про майданчик, що хочемо побудувати, розмова точиться досить давно, - зазначає селищний голова Анатолій Дорошенко. – Але не зовсім сприятлива ситуація в Дубищах з бюджетом. Майданчик має відповідати нормам, бути сертифікований, а це впливає на ціну. Люди готові частину коштів зібрати, селищна рада трохи може докласти, але цього замало, тому звернулися до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за допомогою і підтримкою, тим більше, що позитивна практика співпраці уже є».

До слова, минулоріч за кошти Фонду Ігоря Палиці у місцевій школі обладнали мультимедійний клас. Дубищани під час зборів відразу взялися за підготовку документів для оформлення проекту і залучення коштів для будівництва дитячого майданчика, визначалися із комплектацією за допомогою каталогів, тобто уже реально повірили в успішну реалізацію давнього задуму.

«Важливі речі треба закладати у такі святкові дні, аби з Божою поміччю справа успішно реалізувалася, – переконаний депутат обласної ради Вячеслав Рубльов. – Попередній проект став першою цеглиною у фундамент співпраці громади із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». У перспективі – ще багато успішних справ, які реалізовуватимемо разом. Можна буде також обговорити можливість залучення ресурсів обласного бюджету для розвитку громади. Проблеми є , але будемо вирішувати першочергово найбільш вагомі для людей. Діти повинні мати безпечне місце для відпочинку та розваг. Важливо, що для будівництва майданчика долучаються кошти місцевих жителів, бо попередня практика переконує: тоді люди бережно ставляться до майна. Ми не тільки прагнемо, щоб з’являлися нові майданчики, але й дбаємо, аби громада самоорганізовувалася і берегла те, що зроблено».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міша Показати IP 13 Квітня 2018 11:24
Як і передбачалось , бюджет порожній , громади не мають грошей ....ідеальна ситуація для піаракцій і передвибочої реклами партій і окремих прізвищ ...чому так: в бюджеті грошей немає?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus