USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У трьох школах Луцька з’являться сучасні міні-футбольні поля

11 Серпня 2017 08:00
Розвиток спорту на Волині – один із пріоритетних напрямків роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Ігор Палиця наголошує: вкладання грошей у спорт – це інвестиція у здоров’я волинян. Саме тому засновник Фонду сприяє розвитку спорту в Луцьку та області, підтримує проекти, спрямовані на розбудову інфраструктури спортивних об’єктів, заохочує юних спортсменів працювати над собою, повідомляє прес-служба Фонду.

«Футбольне поле в кожну луцьку школу» – проект Фонду, спрямований на популяризацію спорту серед школярів. Упродовж чотирьох років сучасні міні-футбольні поля зі штучним покриттям уже отримали 18 загальноосвітніх шкіл Луцька, а загальноосвітні навчальні заклади №1 та №8 відповідно отримали спортивний інвентар та облаштовану сенсорну кімнату. Початок нового навчального року знаменує відкриття ще трьох футбольних полів. Роботи з їхнього будівництва тривають у школах №№7, 19, 22.
Нове поле поряд зі школою

Спорт у Луцькому НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів №7 – природничий ліцей» на чільному місці. Тут проводять різноманітні змагання та заходи. Приміром, «День здоров’я», «Тато, мама, я – спортивна сім’я», змагання на Кубок директора школи. Діти відвідують різноманітні спортивні секції, займаються туризмом. Особливо тут люблять футбол. Навіть відсутність відповідних умов для тренування не заважає дітям забивати переможні голи у ворота суперників.
– У нас було звичайне футбольне поле. Та коли йшов дощ, воно перетворювалося на суцільну калюжу. У спортивному залі теж не дуже пограєш у футбол, бо він маленький і розташований на четвертому поверсі. Інколи на уроці фізкультури займається по два класи. Бо не вистачає місця, адже школа розрахована на 600 учнів, а навчається 800, – ділиться проблемою директор закладу Неоніла Карюк.
Нове футбольне поле облаштовують поряд зі школою. Уже скоро школярі зможуть грати в улюблену гру на сучасному футбольному полі зі штучним покриттям.
«У змаганнях виграють ті, хто має можливість тренуватися у відповідних умовах»

Схожа ситуація і у Луцькому НВК «ЗОШ І-ІІІ супенів №22 – ліцей». Це одна з найбільших шкіл міста. Тут здобувають освіту 1346 учнів. Навчання відбувається у дві зміни. Вирує життя у школі і в суботу. Через перенаповненість заняття у спортивних секціях та гуртках художньої самодіяльності діти відвідують у вихідний день.

Баскетбол, волейбол, легка атлетика – це ті види спорту, секції з яких культивуються у школі. Ну і, звичайно, футбол. Юні гравці показують високі результати на змаганнях. Пишається школа й своїми випускниками, які пов’язали життя зі спортом, як-от багаторазовий чемпіон України, гравець національної збірної команди України з футболу В’ячеслав Шевчук, майстер спорту України з легкої атлетики Олена Яновська.

Зі слів директора закладу Лариси Кучер, останнім часом з футболом виникли певні труднощі.
– Багато дітей займається спортом, в тому числі й футболом. За результатами міської спартакіади ми щороку є призерами. Але останнім часом у нас були певні проблеми. У змаганнях виграють ті, хто має можливість тренуватися у відповідних умовах – школи, де є сучасні поля, – розповідає Лариса Кучер. – Ми маємо спортивний зал, але діти у футбол там не грають. Переважно ходять тренуватися в інші навчальні заклади, де є відповідні умови. Коли вони почули, що незабаром і в нас буде встановлено поле зі штучним покриттям, то надзвичайно зраділи.
Про те, що учні навчальних закладів, де встановлено сучасні футбольні поля, демонструють кращі результати у змаганнях, свідчать і підсумки турніру «Шкіряний м’яч», що його третій рік поспіль організовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» між школами Луцька.

«Здоров’я дітей – найголовніше у житті»

Про проблему спортивної інфраструктури міста не з розповідей відомо депутату Луцької міської ради від УКРОПу Миколі Дендіберіну. Він каже, що сьогодні діти фізично слабкі й мало займаються спортом. Тому потрібно, щоб у всіх навчальних закладах було створено відповідні умови, щоб заохотити дітей до фізичного розвитку.
– Сучасні міні-футбольні поля – це можливість повноцінно займатися фізкультурою, провадити здоровий спосіб життя. Діти, що грають у футбол, зможуть приходити й підвищувати свій рівень майстерності. Це жонглювання ногами, головою, набивання м’яча. Дітей потрібно спонукати до занять спортом. Адже їхнє здоров’я – це найголовніше у нашому житті, – переконаний Микола Дендіберін.

– Я не знаю жодного обласного центру, де кожна школа має таке поле. На сьогодні вартість одного міні-футбольного поля становить один мільйон гривень. Фізична культура і спорт мають бути доступними для всіх – про це неодноразово наголошував засновник Фонду Ігор Палиця. Підтвердженням цього є будівництво не тільки міні-футбольних полів, а й інших спортивних об’єктів в області. У дитинстві ми могли тільки мріяти про такі поля, а сьогодні кожен охочий може проводити дозвілля, змагатися, активно відпочивати на таких спорудах, які створюють умови для подальшого професійного зростання майбутнім футболістам та зменшують ризик отримання травм, – зауважив координатор програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексій Сорокун.

Роботи з облаштування полів підходять до завершення. Уже 1 вересня учні ще трьох луцьких шкіл отримають можливість тренуватися та покращувати спортивні навики в сучасних умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus