USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За підтримки Фонду Ігоря Палиці у волинському селі з’явився дитячий майданчик

20 Жовтня 2017 20:26
Золота осінь до малечі села Городище-1 завітала з неабиякими подарунками. Нові гойдалки, каруселі, гірки, пісочниці – дозвілля у місцевої дітвори тепер буде активним та цікавим. А облаштувати у селі новий майданчик для ігор вдалося завдяки ініціативі громади та фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомляє прес-служба Фонду.

Городище-1 – одне з сіл Баївської сільської ради. Тут мешкає майже тисяча осіб. Однак довгий час ця місцина була позбавлена будь-якого осередку, де діти могли б відпочивати та розважатися.

«Цікаве дозвілля – щасливе дитинство» – проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що його на умовах співфінансування реалізовували спільно з громадою. Майже кожен житель села долучився до здійснення дитячої мрії. Хтось фінансово, хтось фізичною працею. Гуртом і вдалося домогтися бажаного результату.

«Усе робили заради наших дітей, їхнього розвитку, щирих усмішок. На цьому ми не зупиняємося. Плануємо розвивати дитячий майданчик. Можливо, з часом додамо якісь елементи», – каже голова ініціативної групи, молода мама Юлія Рудюк.

До співфінансування долучилася Баївська сільська рада. Сільська голова Оксана Кравчук відмітила, що це вже третій проект, реалізований спільно з Фондом на території сільської ради. Значна заслуга в цьому – небайдужість місцевих жителів. На презентації проекту Оксана Кравчук привітала односельчан з іще однією перемогою та відзначила найактивніших жителів села.
«Коли у 2016 році Фонд розпочав роботу в області, першими, хто звернувся у представництво в Луцькому районі, були жителі Баївської сільської ради. Тоді ми спільно з громадою облаштовували дитячий майданчик у Цеперові. Під час його відкриття люди з Городища підходили й просили встановити такий майданчик у їхньому селі. І ось ми презентуємо успішну реалізацію чергового проекту», – розповідає Наталія Рубльова, координатор проекту, представник районної організації партії УКРОП.

Ще один проект Фонду і баївської громади – придбання музичної апаратури у школу. Завдяки її використанню талановиті школярі змогли підготувати змістовну концертну програму. Варто зауважити, що учні школи вміють не лишень співати, а й працювати. Разом з дорослими вони наводили лад на території, де облаштували майданчик.
«Приємно, що молоді жителі виявили активність, згуртувалися. Вони не лише вклали кошти і працю в цей майданчик, а й душу. Люди бачать, що село змінюється та розвивається. Нам вдалося залучити 700 тисяч гривень з бюджету районної ради на перекриття будинку культури та 100 тисяч на реконструкцію опалення. Спільна праця об’єднує і робить громаду ще сильнішою», – зазначає заступник директора Баївської школи, депутат Луцької районної ради від УКРОПу Ірина Смульська.

«Поки реалізовували проект, ми дивилися, що робити з вашим клубом, з вашою дорогою. І я вірю в те, що спільно з сільським головою і цією ініціативною громадою вирішимо все, – зазначив голова фракції «УКРОП» у Волинської облраді, депутат облради Вячеслав Рубльов. – Це – перший захід, маленьке серце, яке відкривається у вашому селі. Але будуть великі серця там, де ви зможете знайти роботу, там, де ви зможете гідно йти, діставатися і до храму, і до клубу, і до школи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus