USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завдяки Фонду Ігоря Палиці у сільський садочок закупили меблі для розвитку діток

19 Жовтня 2017 19:03
Спеціальні меблі з іграшками для дитячого розвитку – дитячий паркінг, ігровий куточок медсестри, кухня, автомобіль МакКвін, секція купе – закупили у дошкільний навчальний заклад «Зірочка» села Угринів Горохівського району завдяки небайдужості місцевих жителів та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Презентація результатів проекту громади села Угринів «Все найкраще - дітям» відбулася 18 жовтня.

Так, на умовах спів фінансування Фонд виділив на меблі 10 тисяч 685 гривень, загальна вартість яких разом з іграшками для їх наповнення складає близько 21 тисячі гривень. Дітки вже мають змогу гратися та розвиватися – це дозволяє їм не тільки дізнаватися про професії, а й самим повправлятися у них.
У дитячому садочку виховуються 34 дитини, працює 2 групи – молодша, в якій 16 діток, та старша група – у ній 18 дітей. Також є діти, які доїжджають із навколишніх сіл: 6 дітей із села Губин та троє із села Дубова Корчма. Дітям створені всі необхідні умови для їхнього комфортного перебування у дитсадку. Зроблено ремонт в усіх приміщеннях, встановлено пластикові вікна, металеві вхідні та міжкімнатні двері, частково зроблено фасад садочка.
Завідувач ДНЗ «Зірочка» села Угринів Ірина Щерба розповіла, що про можливість реалізації проектів вона дізналася на семінарі, який проводив Фонд Ігоря Палиці.
«Проект «Все найкраще – дітям» спрямований на придбання розвиваючих іграшок та меблів, адже наші дітки постійно розвиваються, навчаються, тому ці меблі були просто необхідні для садочка. Я працюю тут лише рік і мені приємно працювати з колективом – двома вихователями та двома помічниками. Колектив дуже хороший, постійно вдосконалюється. Ми стараємося підготувати дітей до школи. Ініціатива щодо реалізації проекту була моя. Я була на семінарі, який проводив Фонд, де побачила, що люди задоволені реалізованими проектами. Я запропонувала колективу і ми скликали батьківські збори, на яких батьки погодилися брати участь у проекті», - зазначила Ірина Щерба.

Голова ініціативної групи Людмила Марчук зауважила, що батьками була виконана велика робота, а такі організації, як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», дуже потрібні.
«Ми зібрали батьківські збори, на яких знайшлися ініціативні батьки, котрі були готові взятися за реалізацію проекту. Нами була зроблена велика робота – ми шукали підприємців, які допомогли придбати нам дитячі меблі та комплектуючі до них – дитячий куточок медичної сестри, дитячу бібліотеку, перукарню. Розвиток дитини відбувається через гру, діти дізнаються, як освоюється та чи інша професія.

У нас є батьки, які беруть велику участь у благоустрою садочку. Такі організації, як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», дуже потрібні, оскільки це дуже велика підтримка, Фонд підштовхує людей, аби ті змінювалися і самі прагнули до позитивних змін. Впродовж реалізації проекту була підтримка від Фонду, адже було багато незрозумілих речей, які нам пояснювали, тому я дуже вдячна людям, які працюють у Фонді та допомагали у реалізації нашого проекту», - розповіла Людмила Марчук.

Своєю чергою, представник Горохівської районної організації політичної партії УКРОП Віра Баландіна, яка допомагала ініціативній громаді у реалізації задуму, зауважила, що окрім дитячого садочка, Фонд допоміг в облаштуванні зони відпочинку в селі Угринів.
«Угринівцям не байдуже своє село, вони хочуть змінити та покращити своє життя та життя своїх дітей. Люди бачать, що Фонд не лише виділяє кошти на проекти, а й старається згуртувати людей навколо проблеми та допомогти їм у реалізації проектів», - каже Віра Баландіна.

Вихованці дитячого садочка підготували невелику концертну програму, аби подякувати Фонду та представникам УКРОПу за придбані дитячі меблі. Дітки танцювали, співали пісень та розповідали вірші про професії.
Також Ірина Щерба вручила подяку за реалізацію проекту «Все найкраще - дітям» та підтримку в створенні належних умов розвитку навчання та виховання дітей представникам Фонду та УКРОПу в Горохівському районі, окрім того, були відзначені місцеві бізнесмени, які допомагали коштами у придбанні меблів. Серед них - директор ПОСП імені Тараса Шевченка Андрій Турак.
Серед гостей сільський голова села Михлин Мар’яна Білецька. У 2016 році на умовах співфінансування Фонду та михлинської громади в селі встановили дитячий майданчик. Тож пані Мар'яна знає переваги таких проектів. Посадовиця зазначає, що в кожному селі має бути дитячий садочок та створені всі умови, аби дітки розвивалися. А місцева влада, своєю чергою, має підтримувати людей у їхніх ініціативах.
Як розповіла представниця Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Горохівському районі Людмила Марадевич, Ігор Палиця завжди підтримує проекти, які спрямовані на розвиток, адже хоче, щоб наші дітки завжди були найкращими, тому допомагає садочкам та школам.
Насамкінець директорка дитячого садочка висловила щиру подяку від батьків та усіх дітей Фонду Ігоря Палиці за реалізацію цього проекту та додала, що меблі та розвивальні іграшки до них допоможуть дітям розвиватися, навчатися, зростати розумними та вихованими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
реаліст Показати IP 19 Жовтня 2017 21:36
от чому такий безпомічний БПП... чесно укроп молодці..знають що і як.....гунчик берись за роботу!!!!!
Света Показати IP 20 Жовтня 2017 19:32
Гуньчикові пофіг,,,приїхав в Городище. Соколючці провів передвиборчу кампанію, вона позбирала своїх людей, на чолі з директором школи і завідуюючою ДНЗ, поспівали перед ним які вони добрі і хороші, обісрали Турака і Мар’яну, Шпиль ще собі підскакував там як щеня, і поїхав.... А сьогодні Соколючка торби в руки і на Дубову, як та циганка ходила гречку і цукор (Никонюк виділив на передвиборчу кампанію) розносила по хатах, і голоси собі випрошувала...Важко відриватись від такого корита, синові за щось треба подарунки для дівки купляти (мінімум як за 6000тис гривень)....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus