USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Здійсни мрію: маленькі пацієнти обласної лікарні у Луцьку отримали сучасні телевізори

8 Лютого 2019 18:21
Діти, які перебувають на лікуванні, зможуть мріяти та розвиватися, переглядаючи навчальні телепрограми: юним пацієнтам дитячої лікарні передали сучасні телевізори від благодійного фонду «Ти не один 1+1». У майбутньому планують створити у приміщеннях медзакладу школу для маленьких пацієнтів.

Нагадаємо, у вересні минулого року благодійний проект «Здійсни мрію», який стартував на телеканалі «1+1», завітав до Луцька. Телеведуча Лідія Таран та керівник благодійного фонду «Ти не один 1+1» Власта Шовковська спілкувалися з маленькими лучанами, аби дізнатися, про що вони мріють та втілити їхні бажання в життя.

Маленький пацієнт Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Олександр тоді мріяв про батут, на якому зможе стрибати вдома. Цей подарунок він вже отримав, а нині каже, що хотів би побувати у Єгипті та побачити морських риб. Аби і ця мрія здійснилася, хлопчика закликали її намалювати.
Сьогодні, 8 лютого, Волинському ОДТМО передали п’ять телевізорів Sony з діагоналлю 32 дюйми від благодійного фонду «Ти не один 1+1».

Восени, спілкуючись з дітлахами про їхні мрії, журналісти помітили, що у палатах бракує певних речей: діти, які тижнями змушені лікуватися, лежать, дивлячись на голі стіни. Тому благодійники вирішили привезти у медичний заклад нові телевізори, щоб маленькі пацієнти могли переглядати дитячий розважальний та пізнавальний телеканал «ПлюсПлюс».

Благодійні проекти тривають надалі і тепер у приміщеннях дитячої лікарні хочуть створити школу.

Як розповів генеральний директор Волинського ОДТМО Сергій Ляшенко, триває перший етап співпраці двох міністерств – Міносвіти та Міністерства охорони здоров’я. Лікування повинно відбуватися комплексно і якщо є можливість у час дозвілля забезпечити дітям безперервний процес навчання, забезпечувати психологічне розвантаження та просто цікаве проведення часу, потрібно це робити.
Наразі завезли телевізори, на яких можна переглядати освітні програми, а наступним етапом буде впорядкування шкільних приміщень, третім етапом – впорядкування санаторію у селі Дачне (розширення можливостей реабілітації), де перебувають діти, які мають ДЦП. Телевізори встановлять у спеціалізованих палатах, де здійснюватиметься навчання.



Нагадаємо, на базі санаторію «Дачне» діє унікальний майданчик для дітей з інвалідністю, який облаштували завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Тут є не тільки снаряди для проведення дозвілля, а й карусель і гойдалка, на яких можна знаходитися на інвалідних візках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus