USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Здоров'я волинян»: Фонд Ігоря Палиці сім років допомагає медзакладам області

11 Червня 2018 16:03
За сім років роботи Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надав допомогу всім медичним закладам Луцька та обласним лікарням, сімом медичним установам у райцентрах Волині, а також понад 60 фельшердсько-акушерським пунктам.

Здоров’я – найбільша цінність, що є у людини. Щоб мати чудове самопочуття, важливо не лише дбати про фізичну форму, але й проходити профілактичні огляди у фахівців. Це запобігатиме хворобам, які, на жаль, дуже розповсюджені в наш час. Від якості надання послуг та атмосфери, що панує у медичних установах, залежить точність обстеження та результат лікування.

Ремонт приміщень, оснащення медичних установ новітнім обладнанням, забезпечення вкрай важливими медикаментами – це частина питань, які фінансує Фонд Ігоря Палиці, реалізовуючи програму «Здоров’я волинян», інформує прес-служба Фонду.

«Ранні пташки» – так називають немовлят, які з’явилися на світ дочасно. За чотири роки завдяки проекту Фонду «Виходжування недоношених дітей» врятовано більш як 100 немовлят, яким вчасно надали екстрену медикаментозну підтримку. Крім того, Луцький клінічний пологовий будинок отримав обладнання, яке зберігає життя та здоров’я малюків – інкубатор, термошейкер, електрокардіограф, а їхнім батькам надає впевненості у безпеці своїх чад.

З метою створення умов для реабілітації пацієнток після мастектомії Фонд підтримав проект громадської організації «Донна» – «Реабілітація онкохворих жінок». Оснащений соціально-медичний реабілітаційний центр на базі обласного онкологічного диспансеру надає можливість жінкам, які перебувають на лікуванні в медустанові, отримувати кваліфіковану допомогу.

З початком воєнних дій Фонд Ігоря Палиці не­одноразово надавав допомогу медичним закладам, де перебувають на лікуванні та реабілітації військовослужбовці. Зокрема, для Луцького гарнізонного військового госпіталю придбано апарат для вакуумної терапії ран. Його застосування замінює численні перев’язки та обробку ран септиками, завдяки чому вони швидше гояться, а важкохворі пацієнти одужують.

Фізіотерапевтичне відділення Во­ли­нського обласного госпіталю інвалідів війни, який опікується і реа­білітацією учасників АТО, розширило перелік процедур, отримавши від Фонду обладнання для фізіотерапії: кисневий концентратор, біотрон тощо. Вагоме зрушення у реабілітації зроблено завдяки придбаному обладнанню для ударно-хвильової терапії. Згідно зі статистикою, 90% пацієнтів після цих процедур відмічають тривалий позитивний ефект: зниження больових відчуттів та прискорене загоєння пошкоджених тканин. До Дня медичного працівника цьогоріч заклад отримає від Фонду ще один подарунок – апарат для озонотерапії.

За сім років роботи Фонд надав допомогу всім без винятку медичним закладам міста й обласним лікарням. Пересувна рентгенівська система – у Волинській обласній клінічній лікарні, майданчик для дітей з обмеженими можливостями – в санаторії села Дачне, ремонт приміщень та обладнання – в обласній дитячій лікарні, дитячих поліклініках та обласній інфекційній лікарні, сироватка для екстреної вакцинації – у Луцькій міській лікарні.

Це неповний перелік того, що зроблено в луцьких медзакладах. А з 2015 року, коли діяльність Фонду вийшла на терени області, підтримку отримали сім медичних установ районних центрів Волині та 61 сільський фельдшерсько-акушерський пункт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus