USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Без наліпок і огидних вивісок: луцькі підприємці мають два тижні, аби очистити фасади

17 Лютого 2020 11:56
Підприємці міста Луцька мають два тижні, аби упорядкувати свої об’єкти й привести елементи зовнішньої реклами, розміщені на фасадах будівель, у відповідність до чинних вимог, затверджених міською радою.

Про це йшлося 17 лютого під час наради з суб’єктами господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг міста Луцька.

На зустрічі обговорювали концептуальні основи порядку розміщення та розвитку зовнішньої реклами з підприємцями з проспектів Відродження, Молоді та вулиці Рівненської.

Керівниця управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай зазначила, що такі наради проходять періодично, аби ознайомити всіх підприємців міста з чинними вимогами.

Вона нагадала, що наприкінці минулого року було прийнято рішення міськради про затвердження концептуальних основ порядку розміщення та розвитку зовнішньої реклами – це документ, який регулює розміщення зовнішньої реклами.
Так, відповідно до рішення міськради, на головних фасадах міста зовнішня реклама не повинна розміщуватися взагалі. Дозволяється розміщувати лише електронні табло, медіа-системи та елементи відеореклами. Розміщувати їх можна лише за наявності дозволу міськради, виданого на підставі рішення виконкому.

Щодо бічних і задніх фасадів, то територія міста поділена на зони. Наприклад, на вулиці Рівненській (до мосту в бік Київського майдану), проспектах Відродження і Молоді можна розміщувати зовнішню рекламу на бічних і задніх фасадах за наявності 1/3 частини глухої стіни; знову ж таки, для цього потрібно отримати дозвіл.

Ближче до центру заборонено розміщувати рекламу і на бічних, і на задніх фасадах. Зовнішня реклама дозволяється лише за наявності повністю глухої стіни.

Що стосується внутрішньої реклами, то можна займати лише до 50% одного вітринного простору.
«Ні в якому разі не йдеться про заклеєні вікна. Це мають бути світлові бокси, декорації, тобто сучасна реклама. Ніяких наліпок», – наголосила Наталія Рибай.

Окрім того, рішенням міськради взагалі заборонено розміщувати будь-яку зовнішню рекламу на тимчасових спорудах (за винятком вивісок), парканах і огородженнях, а також розміщувати виносні штендер.

«Вивіски – це не реклама. Її розмір має становити до трьох квадратних метрів. Її розміщують при вході в приміщення на підставі паспортів вивіски», – розповіла Наталія Рибай і додала, що паспорт вивіски можна отримати в департаменті ЦНАП, тобто кожна вивіска має бути погоджена. Дозволи на розміщення зовнішньої реклами теж видаються через департамент ЦНАП.

Наталія Рибай акцентувала, що вулиці Винниченка, Лесі Українки, проспект Волі вже приведені до ладу, а підприємці, що на проспекті Соборності, якраз працюють над зняттям реклами.

Підприємці мають два тижні, аби привести свої об’єкти у відповідність до чинних вимог. У випадку недотримання вимог, прописаних у рішенні міськради, КП «Луцькреклама» виноситиме окремі випадки на розгляд виконкому, де прийматимуть рішення про демонтаж засобів реклами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Андрій Показати IP 17 Лютого 2020 12:37
а далі екскаватор?
скептик до Андрій Показати IP 17 Лютого 2020 13:29
ні, підприємця на ешафот, який будуть періодично вивозити на театральний майдан
1111 Показати IP 17 Лютого 2020 12:42
Читаю і плачу ..... Ви фасади будівель бачили? коли був останній ремонт будівель? За Радянської влади? Приберуть рекламу і все місто буде в своїй "красі".
2222 Показати IP 17 Лютого 2020 13:17
Плакати від задрипаних стін? Тобто радіть від заклеєних гівняною рекламою, менталітет жадібності проник в самісіньку душу.
Анонім Показати IP 17 Лютого 2020 13:31
маразм крепчает
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2020 13:55
А я писав що завтра прийдуть і за вами. Вже за наступними прийшли. Тепер нехай чекають ті що вперто підтримують руйнування міста, за вами вже ось-ось.
Фанат реклами Показати IP 17 Лютого 2020 14:32
Смішно те, що вказують підприємцям "як жити" ті люди, які все життя проробили на державних посадах
вражає Показати IP 17 Лютого 2020 15:21
Залишилось тільки забрати "огидні" вивіски і все, турист повалить до міста від усіль, добробут громадян відчутно покращиться. Головна проблема міста, це наліпки та вивіски. Чудові фасади будівель не розгледіти.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 17 Лютого 2020 16:02
Не знаю, хто тут з них правий, а хто тут з них вибрав європейський шлях розвитку нашого краю, чито наша влада чито наші підприємці занадто підприємливі та розкуті. Але елементарний порядок у місті Луцьку біля приватних магазинів однозначно, повинен бути.
Олександр Показати IP 17 Лютого 2020 19:19
Все це добре. Наші магазини, на мою думку, зазвичай мають непривабливі фейси через недолугі фасади, що самі по собі зроблені без смаку, а ще й розроблені без будь-якої спільної концепції, що негативно впливає на загальне сприйняття району. Однак же ж все інше!!!! Надавити на слабого - багато ума не потрібно. А хто буде облізні будинки в центрі міста штукатурити? Як мінімум. Щоб не бути голослівним, пропоную враження одного німця, котрий на днях відвідав Луцьк, а затим - Рівне й зробив однозначний висновок про "удивительно чистое и ухоженное (в отличие от соседнего Луцка) Ровно". Отже, коли та задрипана влада почне виконувати те, що залежить від неї, а не тільки вимагати від інших?
а царь то ненастоящи до Олександр Показати IP 17 Лютого 2020 22:55
коли мер буде справжній
Андрій до а царь то ненастоящи Показати IP 18 Лютого 2020 15:31
Хочеш реклами - поклади в кішеню ,як роблять власник шаурми та інші.
Марія Показати IP 18 Лютого 2020 13:32
Подивіться на свій інтер"єр спочатку.Штори захливі.Це - комунальне підприємство чи ЦИРК?
лучанка до Марія Показати IP 19 Лютого 2020 08:58
ніде в світі не фарбують частину будинку в один колір, а частину в інший. Ще рекламу іноземною мовою переробити,а то невідомо що в середині приміщення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus