USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Більшість студентів – проти пільг для них у луцьких маршрутках

9 Грудня 2018 14:06
Більшість студентів із навчальних закладів Луцька не підтримують ініціативу голови громадської організації «Студентська рада Волині» Віталія Сніжка щодо введення пільгового проїзду для студентів, тож не вийдуть на анонсовану акцію протесту, яка запланована на 10 грудня біля Волинського окружного адміністративного суду.

Про це йшлося 7 грудня під час ефіру ТРК «Аверс» за участю голів студентських рад і представників влади. Під час програми обговорювали можливість запровадження пільгового проїзду для студентів у розмірі 2,5 грн.

Читайте більше: Пільговий проїзд для студентів: чи готові лучани платити 7,5 грн за маршрутку

«Я їжджу тролейбусом за 1 грн. Якщо потрібно їхати маршруткою, то плачу 5 грн. І мене це влаштовує, тому що за кожну послугу потрібно платити. Щодо пільгового проїзду, то поки немає механізму, хто повинен виділяти на це кошти. Я вважаю, що не можна знімати пільги з АТОвців чи пенсіонерів (аби забезпечити пільговий проїзд студентам, – ВН), краще вже відмовитися від цього. І студент – це та категорія молоді, яка вже може заробляти на себе, своє прожиття, тому просто не бачу сенсу в цій пільзі», – висловив свою позицію голова Молодіжної ради Луцька Дем’ян Петрик.
«Ми як орган студентського самоврядування не підтримуємо акцію і на мітинг не підемо. Але це особиста позиція кожного зі студентів, і я як заступник голови Студентської ради СНУ не можу нав’язати комусь свою думку, тому що це неправильно», – зазначив заступник голови Студентської ради СНУ імені Лесі Українки Дмитро Колодяжний.

Він розповів, що, за результатами опитування, яке проводили в соціальних мережах, більшість студентів цього вишу не приєднаються до протесту біля Волинського окружного адміністративного суду 10 грудня.

Заступниця голови Студентської ради ЛНТУ Олена Соловенюк зауважила, що студенти луцького політеху також не підтримують акцію: «Голови всіх наших факультетів провели опитування. І ми на засіданні Студентської ради зробили висновок, що наші студенти не мають потреби іти на мітинг, тому ми не вийдемо».

Щодо тих студентів, які підтримують ініціативу запровадження пільг у автобусах, Олена Соловенюк відзначила, що, ймовірно, вони просто неповністю поінформовані. «Я думаю, потрібно думати про наслідки», – наголосила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мах-на-мах Показати IP 9 Грудня 2018 14:57
Всіх студентів, які вимагають пільг, за вказівкою звище, ректори університетів прийняли рішення залишити на повторний курс ! Якшо хочуть зекономити на проїзді, то нехай потратяться на учобі !
Ау Показати IP 9 Грудня 2018 15:14
Є адекватні ще люди.
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2018 17:03
Шановні, треба почати з того що в Луцьку немає маршруток від слова взагалі. В нас є автобуси, тому що міськрада при підвищенні вартості проїзду до 5 гривень вказувала саме автобуси, а не маршрутні таксі. Тому в маршрутках студенти можуть їздити і по 5 копійок, якщо знайдуть. А в автобусах повинні діяти абсолютно ті правила, що і в тролейбусах, за винятком вартості проїзду, адже затрати на електроенергію та пальне різні. Так де адекватні люди? Чи просто всі безграмотні, вибачте за прямоту.
Прохір Показати IP 9 Грудня 2018 18:36
Нехай працюють - доки молоді. Роботи є багато, але не -"паркетної", а чорнової. Досить в барах сидіти за батькові гроші. Я в студентські роки багато років тому розвантажував вагони з чавунним литвом і працював сторожем на будівництві вночі і у вихідні дні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus