USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

БЮТівці, регіонали та Народна партія прогуляли «круглий стіл», бо не знали про нього

11 Грудня 2009 15:24


Сьогодні в Луцьку під час круглого столу «Зміна системи місцевих виборів: хто за, а хто проти?» серед семи запрошений політичних сил прийшли лише четверо. У письмовому запрошенні на обговорення була категорично попереджено: мовляв, хто не прийде – автоматично стає проти запровадження системи відкритих списків в Україні.
У телефонному коментарі «ВН» представники «прогульників» повідомили – про стіл чують уперше. І запевняють – вони обома руками «за» відкриті списки.
 
Скажімо, у прес-службі ВО «Батьківщина», від якої був запрошений Анатолій Грицюк повідомили, що знали про проведення столу. Якби чули про нього – то обов’язково делегували би представника. Хоча у запрошеного Анатолія Грицюка нині бракує вільного часу. Він готується до приїзду Леоніда Кравчука.
 
У ВОО «Партії регіонів», від яких запрошували Олександра Башкаленка кажуть, що їх лідер знаходиться з візитом у Києві. Його заступник Олександр Курилюк підтверджує: якби запрошення було – прийшов би.
 
У Народній Партії, від якої був запрошений ВасильДмитрук, кажуть – про круглий стіл не повідомляли. Голова народників обласного центру Волині Володимир Данилюк прийшов би, якби йому сказали, що саме обговорюватимуть. Згодом голова міської організації таки почув про обговорення і підтримав загальну думку присутніх.
 
Присутні на обговоренні Олександр Пиза від ВО «Фронт змін», Володимир Бондар від ВО «Єдиний Центр», Сергій Годлевський від УНП, Михайло Наход від ВО «Наша Україна» та Анатолій Вітів від ВО «Свобода» у виступах були солідарні: виборчу систему потрібно змінювати, а списки відкривати. Пиза, який доречі завбачливо попідкладав під стакани для мінеральної води на столах підставки з логотипом своєї політичної сили, зазначив, що «всі біди в закритих списках».  
 
Наход сказав, що існуюче виборче законодавство це «пряма політична корупція».  Годлевський засумнівався в тому, що «пропоновані зміни дійдуть до парламенту, бо багато хто там зацікавлений в іншому». А Бондар, навпаки, наполягає, щоб зміни прийняли ще до початку виборчої кампанії до органів місцевого самоврядування.
 
Найбільш гострослівним виявився Вітів, який сказав, що навіть при мажоритарній системі виборів «олігархи скупують округа». Треба, на його думку відповідальність депутатів підвищувати. Бо люди «влюбляються в кандидатів за косу та бороду», а не за те, яка в «політичного проекта» ідеологія. І не знають, що «депутат – не сантехнік, аби займатися каналізація ми. Для цього є мер».
 
Крім того, присутні на «круглому столі» неодноразово наголошували, що сили, які проігнорували зустріч, красномовно показали своє ставлення до власних обіцянок. До слова, організатором зустрічі виступила партія ЄЦ.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ЄЦ Показати IP 11 Грудня 2009 15:34
поздравляю вас господа, соврамши ))) Зокрема панове від БЮТ, які за день до того дзвонили прес-секретареві з "розборками", а що це за фігню тут проводять без санкції "воїнів світла" ))) ще можна зрозуміти ПР - О.К. дійсно у Києві. Сказали б чесно - "дапашліви", усі б зрозуміли )))
Сергій Показати IP 12 Грудня 2009 10:57
БЮТ у Верховній Раді подав законопроект про проведення місцевих виборів по відкритим спискам. Представники БЮТу завжди ходили на круглі столи і будуть ходити й надалі. Просто без БЮТу цей захід виявився неповноцінним і народ просто занервував. Заспокойтесь і запрошуйте представників БЮТу. Обовязково прийдуть.
ха Показати IP 13 Грудня 2009 12:24
а чому партії мають вестися на плоскі маркетингові штучки єцунів, створюючи їм піар.
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 17:39
І який результат засідання "круглого столу"? Говорили балакали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus