USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чоловіків, які викрали лучанина, відпустили під домашній арешт

25 Квітня 2018 20:05
Зловмисникам, які біля луцького торгового центру викрали чоловіка, обрали міри запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці – до 25 червня включно.

Про це стало відомо під час судових засідань у Луцькому міськрайонному суді 25 квітня.

Нагадаємо, 23 квітня на проспекті Соборності в Луцьку поблизу ТЦ «Гостинець» зловмисники накинули на голову чоловіку мішок, силоміць затягнули його у автомобіль Mercedes-Benz темно-зеленого кольору на іноземних номерах і повезли в напрямку села Липини. Зловмисників було четверо, усі раніше несудимі.

Як ішлося під час засідань під головуванням судді Михайла Квятковського, підозрювані, застосовуючи насильство, позбавили волі потерпілого лучанина та вимагали в нього 4 тисячі доларів. Зловмисники завдали потерпілому численних ударів (близько 20) по голові в машині, а потім доставили в будинок у Липинах, де продовжували бити, погрожували йому і його дочці.

Прокурор Оксана Яковлева підкреслила, що підозрювані чинили умисно й наперед продумали свої дії, а злочин варто розцінювати як такий, що здійснений із корисливих мотивів.

Один із підозрюваних – мешканець Липин Олег Лисенко. У зв’язку з тим, що чоловік хворіє, одружений і має на утриманні двох малолітніх дітей, а також не здійснював перешкоджань під час ведення слідства і не тиснув на свідків у справі, суд визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці – до 25 червня включно.

Протягом цього часу Олег Лисенко зобов’язується не покидати домівку в селі Липини та носити електронний засіб контролю.

Другий підозрюваний – Віталій Савчук, 1994 року народження, мешканець міста Васильків, що на Київщині; неодружений, офіційно непрацевлаштований, тимчасово проживає у Липинах, де орендує будинок, у якому мешкає також Олег Лисенко.

Як сам стверджував, він випадково опинився в автомобілі, у який силоміць затягнули потерпілого. «Я приїхав до Луцька, бо хочу пригнати автомобіль із Литви. Тут мав познайомитися з особами, які переганяють машини із закордону», – сказав підозрюваний.

Незважаючи на клопотання прокурора про тримання підозрюваного під вартою без визначення розміру застави, суддя обрав Віталію Савчуку міру запобіжного заходу, як і в попередньому випадку, у вигляді цілодобового домашнього арешту, який чоловік відбуватиме в орендованому в Липинах помешканні.

До третього підозрюваного – приватного підприємця, мешканця Києва Юрія Жвалюка, 1974 року народження; розлученого – застосували таку ж міру запобіжного заходу. Під домашнім арештом він знаходитиметься за місцем проживання у Києві.

«Я зараз проходжу курс лікування і не збираюся приховуватися від слідства, адже я офіційно працюю, мій бізнес зареєстрований, і я сплачую податки. За все своє життя я мав тільки два дорожні штрафи, які сплатив», – зазначив підозрюваний, прохаючи не залишати його під вартою.

Окрім того, Юрій Жвалюк зауважив, що у справі наявні недостовірні дані.

Щодо наступного підозрюваного, уродженця міста Васильків Костянтина Поляковського, 1987 року народження, неодруженого та офіційно непрацевлаштованого, застосували аналогічну міру запобіжного заходу. Чоловік орендує той же будинок у Липинах, де й знаходитиметься під домашнім арештом.

«Я їхав у Луцьк, бо мій друг Віталій Савчук хотів придбати автомобіль. Я хотів теж прицінитися, аби, може, й собі купити машину. Те, що сталося, велике непорозуміння. Це в мене вперше», – розповів Костянтин Поляковський.

За вчинений кримінальний злочин чоловікам загрожує до 7 років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Зоряк Шкорян Показати IP 25 Квітня 2018 20:20
Якщо я правильно зрозумів, вся справа крутиться довкола автів на євробляхах?
Любі свині Показати IP 25 Квітня 2018 20:47
Так то ж янголи Божі! Перед ними вибачитись треба і по грамоті роздати. Хворі, чесні, немічні люди...За що їх затримали? От якби вони 20 разів по башці Квятковського бахнули, чи ще якогось суддішку - то да - бандіти. А так - мілєйшиє люді.
+++ до Любі свині Показати IP 26 Квітня 2018 07:45
Хай живе наш суд самий гуманний в світі .......до часу.........
Олег Показати IP 25 Квітня 2018 21:50
Прицiнщикi якi нероблять цiкаво за який х.. Хочуть купити собi авто ??? Повiдпускали по грошi на амнiстiю типу щоб назбирали для суддi в карман????
грошшi Показати IP 25 Квітня 2018 21:52
грошшi Скiльки ж це коштувало?Чекаемо наступних)))))
Дмитро Показати IP 25 Квітня 2018 22:38
Думаю, чувак кинув когось із них на 4 шт. " зелених" а ті захотіли повернути...
Ко Показати IP 25 Квітня 2018 23:14
ПОСТРАЖДАЛИЙ пообіцяв авто, взяв гроші і схотів втікти. Але його знайшли і відвезли додому, щоб віддав гроші або товар. На жаль, було забагато свідків. Та й робили хлопці це вперше, за що і поплатились.
хехъ Показати IP 26 Квітня 2018 07:30
да, это модные истории уже лет двадцать. И все равно дают деньги св*лочам. В смысле - бедным овечкам.
Бандюк Показати IP 26 Квітня 2018 10:51
Боржник- не будь заручником!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus