USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для округів, у яких немає депутата в ЛМР, пропонують виділяти додаткові кошти

18 Серпня 2017 11:27
На округи, від яких немає представника в Луцькій міській раді, пропонують виділяти додаткове фінансування. Проте цей пілотний проект може бути не ефективним, а стати лише тягарем для бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 16 серпня.

Відповідний проект щодо підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради на 2018-2020 роки, запропонував помічник-консультант депутата міської ради Андрія Покровського Андрій Маруняк.

«У Луцьку є 12 виборчих округів, які не мають представленого депутата й практика показує, що депутат звідки балотувався, туди й витрачає свій депутатський фонд. А для того, щоб враховувати інтереси виборців на «обділених» округах, від яких не потрапили депутати в міську раду, пропоную на них виділяти по 100 тисяч гривень на рік. Для того, аби визначати пріоритети й спрямування грошей потрібно буде створити комісію», - запропонував Андрій Маруняк.

Член комісії Сергій Була виступив категорично проти цього, мовляв, це невмотивований тягар для бюджету.

«Я знаю, що не було ситуацій, коли люди звернулися й депутат не допоміг. А це буде нове навантаження на бюджет. В нас є відповідні департаменти, депутати, політичні партії, структури тощо. А так будуть додаткові питання, чому вікно вставили в тому будинку, а не іншому. Ми маємо складну ситуацію по «ДКП «Луцьктепло», адже «Континіум» з нас витягує кожну копійку. Тому передбачити понад 2,5 мільйона гривень не виправдано. Щодо мого депутатського фонду, то витрачав його не виключно на округ, а на загальні питання міста. Більше того, ми тільки цього року запровадили депутатський фонд й на кінець року лишиться ще відсотків зо 30. Додаткове фінансування не дасть бажаного результату», - наголосив Була.
Тому ініціативу не підтримали.

Остаточне слово з цього приводу скаже депутатський корпус під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus