USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Катеринчук у Луцьку розповів, як міського голову Луцька можуть притягнути до кримінальної відповідальності

18 Грудня 2009 16:53
Під час візиту на Волинь лідер Європейської партії України Микола Катеринчук заявив, що доведе до кінця вирішення питання скасування незаконних тарифів міським головою Луцька.
«Протест прокурора має бути виконаний, якщо ні, то мер має оскаржити цей протест у суді. Якщо його не виконають, то буде рішення суду, яке забов’язуватиме його виконати. Там вже буде інша стаття – кримінальна відповідальність за невиконання рішення суду. Це питання тарифів ми доведемо до кінця», – заявив Микола Катеринчук.
 
Нагадаємо, що раніше  на запит народного депутата України, лідера Європейської партії України Миколи Катеринчука прокуратурою Волинської області принесено протест на незаконні дії ДКП «Луцьктепло» та внесено припис Луцькому міському голові з вимогою привести у відповідність згідно чинного законодавства порядок проведення повірки засобів обліку теплової енергії і води та відшкодування витрат, в зв’язку з цими роботами.

Голова Волинської обласної організації Європейської партії України Олена Голєва зазначила: «Я сподіваюсь, що в нашого мера все ж таки залишилось поняття, стосовно того, що він мусить дотримуватися законодавства. Якщо його не цікавлять наші лучани, то тим не менше він зобов’язаний дотримуватися законів. Міська влада має зрозуміти, що є хтось, хто буде зобов\'язувати її працювати в межах законодавства».  
Також Микола Катеринчук зустрівся з робітниками підприємства ВКФ «Луцьккондитер» у приймальній соціальної програми «Народний адвокат». Парламентарій пообіцяв довести до кінця справу з затриманням заробітної праці робітників підприємства та розібратися чому людей заставляють звільнятися з роботи. Народний депутат не бачить законних підстав не виплачувати заборговані кошти.

Олена Голєва, яка керує програмою «Народний адвокат» у Луцьку, повідомила, що по кожному працівнику ВКФ «Луцьккондитер», права якого порушили, юристи підготували заяви в прокуратуру, а також позовні заяви до суду. Крім того надіслано колективне звернення до Народного депутата України Миколи Катеринчука від більше шістдесяти працівників даного підприємства про погашення заборгованості по  виплаті заробітної плати та компенсації по затримці розрахунку.
Окрім справи працівників ВКФ «Луцьккондитеру» голова «Європейської партії України» Микола Катеринчук заслухав справи інших лучан, які звернулися до приймальні «Народний адвокат» за безкоштовною юридичної допомогою

 Головними проблемами, з якими звернулися лучани під час зустрічі в громадській приймальні з Миколою Дмитровичем, стали земельні колізії, порушення трудових та конституційних прав, фіктивні звільнення, питання підвищення і перерахунку пенсій, надання пільг, медичного та лікарського забезпечення.
Катеринчука дивує позиція правоохоронних органів у цих ситуаціях: « Місцева прокуратура не працює над захистом конституційних прав громадян України, тому все більше питань, з якими ми працюємо потім переходять у судову площину. А в прокуратурі є сьогодні всі підстави аби належним чином реагувати».

Окрім зустрічі у приймальні програми «Народний адвокат», протягом візиту Миколи Катеринчука на Волинь нардеп зустрівся з викладачами і студентами Волинського національного університету імені Лесі Українки та Волинського національного технічного університету з якими обговорював перспективи вступу України до Європейського Союзу.
Довідково:
Програма «Народний адвокат» нині діє у 10 областях України. На Волині керує цією  соціальною програмою Олена Голєва. За юридичною допомогою з березня цього року за допомогою звернулися вже близько 2000 тисяч осіб. Тут можна отримати абсолютно безкоштовну необхідну консультацію з цивільно-правових питань, скласти позовну заяву та інші юридичні документи і цим уникнути зайвих проблем, заощаджуючи час і кошти. Знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Бойка 1. к. 15. тел. 0 33 22 24-94-69.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
VSC Показати IP 18 Грудня 2009 17:19
Работникам Луцккондитер стоит вспомнить, с каким азартом наперегонки они продавали свои акции Континиуму. Как поверили обешаниям Володи Левицкого и швырнули своего директора Журавлеву. А закончилось тем, что эффективные менеджеры этой финансовой группы выдоили все что смогли, а потом скинули ненужный актив. Мария Кириловна может и получила моральное удовлетворение, ведь без неё фабрика стала уже на та. А может и нет - столько лет руководила, должна же душа болеть за родное предприятие.
Солдат Джейн Показати IP 19 Грудня 2009 09:43
Голєва з Катеринчуком успішно про все забудуть після виборів. Якби підрахувати всі обіцянки які зараз звучать з реальним виконанням - результат був би мінусовий.
OrestN Показати IP 19 Грудня 2009 22:36
після виборів може і забудуть але зараз показують як має працювати депутати юристи, чиновники - це взірець для нас!
Постійний читач Показати IP 20 Грудня 2009 18:24
Скільки ж осіб таки звернулося? 2000 тисяч, 200 тисяч чи 2 мільйони? Прикро читати тексти з помилками.
goodok Показати IP 22 Грудня 2009 09:49
піар шикарний, тим більше - ДІЄВИЙ! Хто ж не піде за захисником? Хочу про тарифи на транспорті наголосити... То ШИБА вже геть нюх втратив чи шо? ПРОТЕСТ прокурора - це не фігня якась, а явний індикатор незаконності тарифів. Як може мер напередодні виборів не виконувати законну вимогу прокуратури, яка спрямована на захист інтересів ЕЛЕКТОРАТУ??... маячня якась Згадайте що Шиба перед виборами обіцяв: "...РОЗБИЙТЕ ШИбУ якщо шось не так зроблю..." Думаю якраз час РОЗБИТИ прийшов!!!) ЦЕ ПОВІДОМЛЕННЯ НЕ ВИДАЛЯТИ! ВСЕРІВНО ПРОДУБЛЮЮ КРУГОМ))) ДЯКУЮ;)
Таня Показати IP 22 Грудня 2009 10:58
"Катеринчука дивує позиція правоохоронних органів у цих ситуаціях..." а нас простих людей це вже давно не дивує!
Сергей Показати IP 26 Грудня 2009 21:00
А Ленка ничего...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus